Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 25. apríl 2024Meniny má Marek
< sekcia Šport

Rehhagel varuje Nemcov pred podcenením Grékov

Nemeckí reprezentanti oslavujú po víťazstve nad Dánskom v zápase B-skupiny na európskom futbalovom šampionáte EURO 2012 v ukrajinskom Ľvove Foto: TASR/AP

Srdce jedného z naujúspešnejších trénerov Otta Rehhagela bude biť počas zápasu s Gréckom pre obe strany.

Berlín 18. júna (TASR) - Nemecký tréner gréckych majstrov Európy 2004 Otto Rehhagel varuje futbalistov svojej krajiny, aby si nedovolili vo štvrťfinále Grékov podceniť. Dnes už 73-ročného odborníka považujú v Nemecku spolu s Helmutom Schönom, Ottmarom Hitzfeldom, Udom Lattekom či Hennesom Weisweilerom za jedného z najúspešnejších trénerov v krajine trojnásobných majstrov sveta aj Európy.

Mužovi, ktorý šokujúco priviedol Grékov k európskemu zlatu v Portugalsku a vyslúžil si tak v krajine prezývku "Rehhakles", pripomína súčasný výber ten jeho vtedajší. "Nemecko by nemalo podceniť tento tím vo štvrťfinále šampionátu. Gréci bojujú rovnako ako pred ôsmimi rokmi. Hrajú s obrovskou vášňou, veľmi zodpovedne a zabezpečene vzadu," povedal rodák z Essenu.

"Pirátska loď" na turnaji v Poľsku a na Ukrajine remizovala v A-skupine s domácim Poľskom 1:1, prehrala s Čechmi 1:2 a šokujúco postúpila medzi osmičku najlepších po výhre nad favoritom z Ruska 1:0. Podľa vlastných slov bude srdce Rehhagela pred aj počas zápasu biť pre obe strany: "Veď viete, trénoval som ich deväť rokov, od 2001 do 2010. Teraz grécki hráči dali ľuďom v krajine veľa radosti v týchto ťažkých časoch."

Nemci sa s Grékmi stretnú v druhom štvrťfinále turnaja v piatok 22. júna v Gdansku (20.45 SELČ).