Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Šport

Ronaldo popiera obvinenie zo znásilnenia: Je to všetko vymyslené

Na archívnej snímke Cristiano Ronaldo. Foto: TASR/AP

Skutok sa mal stať v júni 2009 v Las Vegas.

Las Vegas 3. októbra (TASR) - Portugalský futbalista Cristiano Ronaldo má podľa vlastných slov čisté svedomie v prípade údajného znásilnenia Američanky Kathryn Mayorgaovej. Skutok sa mal stať v júni 2009 v Las Vegas.

"Popieram tieto obvinenia. Znásilnenie je ohavný čin, ktorý je proti všetkému, čomu verím. Niektorí ľudia sa chcú zviditeľniť prostredníctvom môjho mena. Je to všetko vymyslené, no to je súčasť mojej práce. Kto sa chce stať známy, spomenie moje meno. Všetko je v poriadku a ja som šťastný," citovala 33-ročného hráča agentúra AP.

Aby Mayorgaová o celej záležitosti mlčala, vyplatil jej Ronaldo údajne sumu 375.000 dolárov. Teraz sa bude prípadom zaoberať americký súd. Päťnásobný víťaz ankety o najlepšieho futbalistu sveta podľa FIFA odmieta, že ženu znásilnil, podľa jeho slov mala s ním sex dobrovoľne. Údajná obeť o deň neskôr podstúpila lekárske vyšetrenie a vec oznámila polícii, i keď bez mena útočníka. Právny zástupca ženy teraz na súde v Nevade napadol dohodu o mlčanlivosti, ktorú vtedy podpísala.

Mayorgaová podľa vlastných slov po udalosti podstúpila terapiu a v prvom roku takisto pila veľa alkoholu. Jej život sa vraj zlepšil až po piatich rokoch, aj tak ale dodnes podľa posudku psychiatra trpí depresiou. Žena sa o celej udalosti rozhodla otvorene hovoriť aj preto, aby sa zistilo, či Ronaldo neznásilnil aj ďalšie ženy.