Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Šport

Rozálka pozýva na jazdecké preteky

Foto: Rozálka

Jazdecký areál Rozálka v Pezinku zahájil tento mesiac sezónu jedinečných medzinárodných pretekov.

Bratislava 21. mája (OTS) - Úvodný drezúrny pretek Donau-Bohemia Trophy s účasťou najlepších jazdcov zo strednej Európy prekročil vysoko nastavenú latku z minulého roka.

Už tento víkend 24.-26. mája privíta najmodernejší slovenský jazdecký stánok európsku špičku v disciplíne parkúr. Takmer 200 koní si pred zrakmi divákov zmeria svoje schopnosti na preteku Linde Grand Prix CSI*, Pezinok. Počas troch dní budeme sledovať súťaže podľa pravidiel Medzinárodnej jazdeckej federácie v kategóriách CSI, mladé kone, juniori a deti. Kone budú prekonávať prekážky od 110 - 140cm. Preteky Linde Grand Prix CSI* sú zároveň zaradené do seriálu Slovenského skokového pohára. Celý víkend bude na čo pozerať. Areál Rozálka totiž ako jediný na Slovensku organizuje paralelné súťaže na dvoch súťažných arénach naraz. Kvalifikačné kolá v piatok a v sobotu vyvrcholia veľkým nedeľným finále, kde sa dozvieme víťaza celého podujatia.

Preteky na Rozálke sú už tradične obľúbené u širokej verejnosti z okolia Pezinka a Bratislavy. Pre návštevníkov sú pripravené okrem skvelých športových výkonov aj rôzne atrakcie pre rodiny s deťmi. Jazdecký šport je lákadlom aj pre známe tváre z oblasti spoločenského života. Príďte aj vy podporiť slovenských reprezentantov v silnej konkurencii jazdcov z Čiech, Rakúska, Maďarska, Nemecka, Slovinska a Ruska. Vstup je všetky súťaže počas troch dní voľný. Informácie o pretekoch, štartovné listiny a výsledky nájdete na www.rozalka.sk.

Medzinárodná jazdecká federácia vznikla v roku 1921 vo Švajčiarskom Lausanne. Organizácia zjednocuje a upravuje pravidlá organizovania jazdeckých pretekov a stala sa medzinárodným orgánom pre jazdecký šport uznaný Medzinárodným olympijským výborom (IOC). Hlavným poslaním organizácie je zabezpečiť rast jazdeckého športu na celom svete, dohliadať na humánny a spravodlivý priebeh jazdeckých podujatí, ktoré zakladajú na dodržiavaní zaužívaných a overených pravidiel.

Slovenská jazdecká federácia sa stala súčasťou veľkej medzinárodnej organizácie v roku 1993, odvtedy jej činnosť vychádza z noriem FEI a riadi sa platnými národnými pravidlami, zákonmi a etickými normami na ochranu zvierat.