Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Šport

Ružomberský CHESSFEST 2013 začína

Foto: CHESSFEST

Ružomberský šachový festival 2013 už o pár dni odštartuje svojim prvým podujatím a to Majstrovstvami Slovenskej republiky družstiev mladších žiakov.

Ružomberok 15. apríla (OTS) - Už 20. apríla si v priestoroch Základnej školy na ulici Sládkovičovej zmerajú svoje sily najlepší slovenskí šachisti a šachistky vo vekovej kategórii do 12 rokov. Po prvýkrát v slovenskej šachovej histórii sa partie odohrané na Majstrovstvách Slovenska v rapid šachu (zrýchlené tempo hry) budú on-line prenášať cez internet. Záštitu nad týmto podujatím prevzal poslanec Žilinského VÚC za okres Ružomberok a riaditeľ mestských lesov Ružomberok Ing. Michal Slašťan. Priebežne je prihlásených 28 družstiev s celého Slovenska.
Dejisko CHESSFESTu 2013
Foto: CHESSFEST

Šachový klub Ružomberok sa tento rok stane „Mekkou“ vrcholových mládežníckych šachových podujatí. Vo februári boli práve v Ružomberku zorganizované Majstrovstvá SR základných škôl, po Majstrovstvách SR družstiev mladších žiakov nás začiatkom júna čakajú MSR jednotlivcov a MSR družstiev starších žiakov.
Spustený je už aj oficiálny web podujatia www.chessfest.sachrbk.sk, kde sa dozviete všetko o najbližších akciách, registrácii do turnajov, ale aj ako prvý na Slovensku umožní priamu členskú registráciu do Slovenského šachového zväzu.

POZOR!!! Chceme upozorniť na zmenu hracích priestorov na akcie CHESSFESTu, ktoré sa uskutočnia 1. - 2. Júna. Podujatie sa z pôvodnej Športovej haly Koniareň sťahuje do centra mesta na Gymnázium sv. Andreja na námestí Andreja Hlinku.

Všetkých Vás srdečne pozývame.
Marek Zelnický, riaditeľ CHESSFEST
Ružomberského šachového festivalu sa zúčastnia aj malé šachové talenty bude sa hrať aj o titul Majster Slovenska do 6 rokov.
Foto: CHESSFEST