Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Šport

Šatan pred Nemeckom: Chceme byť spokojní s výkonmi aj výsledkami

Generálny manažér slovenskej hokejovej reprezentácie Miroslav Šatan. Foto: TASR/Martin Palkovič

Slovensko potrebuje v stredajšom súboji získať čo najviac bodov, aby sa mu v ďalších dueloch základnej fázy ľahšie dýchalo.

Košice 15. mája (TASR) - Miroslav Šatan je spokojný s doterajšími výkonmi slovenskej hokejovej reprezentácie na domácich majstrovstvách sveta a verí, že budú pokračovať aj v ďalšom priebehu. Pred kľúčovým zápasom s Nemeckom si zaželal, aby okrem dobrej hry prišli aj dobré výsledky.

Slovensko potrebuje v stredajšom súboji (20.15 h) získať čo najviac bodov, aby sa mu v ďalších dueloch základnej fázy ľahšie dýchalo. V prípade prehry v riadnom hracom čase by totiž už nemalo postupové šance vo svojich rukách. Nemecko by v takom prípade malo 12 bodov a aj keby v ďalších dueloch nezískalo ani jeden, Slováci by sa pred neho nedostali. Taktiež by mohli získať maximálne 12 bodov, no mali by horší vzájomný zápas a museli by sa spoliehať na zakopnutie aspoň jedného z trojice favoritov košickej A-skupiny MS - Fínska, Kanady alebo USA.

"Práve dnes sa nám začína tá dôležitejšia časť turnaja a ja verím, že do nej vykročíme úspešne," zaželal si. Šatan prezradil aj recept na úspech: "Držať sa tých detailov a toho, čo tréneri od hráčov vyžadujú. Keď hrajú spolu ako tím, keď dodržujú veci, ktoré majú, tak dokážu byť úspešní aj proti mužstvám, ktoré sú zložené len z hráčov NHL."

Slovenskí hokejisti získali z úvodných troch duelov s USA, Fínskom a Kanadou tri body. Výkonmi potešili odborníkov i verejnosť. S hrou bol spokojný aj Šatan, teraz treba pridať aj výsledky. "Hráme hokej, ktorý sme chceli hrať. Samozrejme, vždy sú nejaké veci, ktoré sa dajú objaviť na videu a vylepšiť. Tréneri na tom pracujú. Nechceme byť spokojní len s výkonmi, ale aj s výsledkami. Verím, že turnaj sa bude pre nás vyvíjať dobre aj ďalej," dodal.