Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Streda 24. apríl 2024Meniny má Juraj
< sekcia Šport

Slováci chcú zimnú olympiádu v Tatrách

Vysoké Tatry Foto: TASR / Pavol Ďurčo

Slováci začínajú boj o superbiznis. Do Tatier chcú priniesť Zimné olympijské hry v roku 2022.

Bratislava 12. októbra (TASR) - Slováci chcú superbiznis, zimnú olympiádu v Tatrách. Uvádza to dnešné vydanie Hospodárskych novín (HM).

Zisky vo výške niekoľkých miliónov eur, vybudovanie ciest, obnova letiska či moderné ubytovacie zariadenia. Slováci začínajú boj o superbiznis. Do Tatier chcú priniesť Zimné olympijské hry v roku 2022. Slovensko by najväčší športový sviatok usporiadalo s Poľskom. Už vo Varšave sa začali prvé rokovania medzi oboma krajinami o spoločnom projekte.

"Pokiaľ pôjdeme do kandidatúry spoločne s Poľskom, máme väčšiu šancu uspieť. Sme presvedčení, že mať olympiádu aj na Slovensku je reálne," povedal podpredseda športového parlamentného výboru Martin Fronc (KDH).

Na Slovensku by sa podľa predbežných plánov mali uskutočniť na Chopku preteky v zjazdovom lyžovaní, na Štrbskom Plese zase podujatia v bežeckom lyžovaní. "Usporiadať najväčšie športové podujatia v dvoch krajinách sú najnovším trendom. Keďže máme záujem aj o lyžiarske stredisko v Zakopanom, spoločná zimná olympiáda je pre nás výnimočný projekt," potvrdil pre HN Bohuš Hlavatý, šéf spoločnosti Tatry mountain resorts, ktorá prevádzkuje väčšinu zjazdoviek v Tatrách. V najbližších dňoch sa možnosť uskutočniť u nás olympiádu dostane aj na rokovanie do parlamentu. Oficiálnu kandidatúru musíme s Poľskom uzavrieť do roka a pol, píšu HN.