Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Šport

Slovan opäť prehral, Traktor Čeľabinsk udržal tri body

Tréner Slovana Bratislava Petri Matikainen Foto: TASR/Michal Svítok

Hokejisti Slovana dvakrát v zápase viedli, avšak neodnášajú si ani bod.

Bratislava/Čeľabinsk 18. októbra (TASR/Teraz.sk) – Hokejisti Slovana Bratislava prehrali v Kontinentálnej hokejovej lige (KHL) štvrtý zápas za sebou. Zverenci fínskeho kormidelníka Petriho Matikainena podľahli v sobotu v Čeľabinsku domácemu Traktoru 2:3. Najbližším súperom Slovana bude v pondelok Jugra Chanty-Mansijsk.

Slovan sa predstavil v Čeľabinsku v prvom zo štvorice stretnutí, ktoré odohrá na tripe s mužstvami z Východnej konferencie. Do zostavy Bratislavčanov sa po päťzápasovej prestávke zavinenej zranením vrátil útočník Nedorost, bránku domácich po prvý raz v sezóne hájil kanadský gólman Garnett.

Gól Netíka

Skóre sa menilo už v úvodnej minúte. Bartovič obišiel domácu bránku, na jeho prihrávku síce nedočiahol Surový, ale Netík už áno a Slovan viedol 1:0. Hostí vedúci gól povzbudil a v prvej tretine mali viac z hry. Následne mal dobrú šancu White, potom nebezpečne strieľal opäť Netík, ale Garnett bol pozorný. Domáci sa rozohrávali iba veľmi pomaly. Ich prvú výraznejšiu šancu mal v 12. minúte po Popovovej prihrávke Růžička, Janus však Slovan podržal. Tlak hostí pokračoval aj naďalej, ale "belasí" sa trápili v koncovke, za čo pykali v závere prvého dejstva. Čistovovu ľahkú strelu šikovne tečoval Bulis a skackajúci puk prešiel Janusovi pomedzi betóny.

0:27 Gól Tomáš Netík (asistoval Milan Bartovič) 0:1




19:17 Gól Ján Bulis (asistovali Stanislav Čistov, Konstantin Panov) 1:1



Druhá tretina

Začiatok druhej tretiny patril Traktoru, ktorý povzbudený vyrovnávajúcim gólom zatlačil Slovan a mal aj šance. Hostia však postupne vyrovnali hru, v dobrých príležitostiach neuspeli Surový i Vondrka. V polovici stretnutia mal Slovan ideálnu šancu dostať sa do vedenia, keď bol pri samostatnom nájazde faulovaný Bartovič a rozhodcovia nariadili trestné strieľanie. Kapitán "belasých" však zoči-voči Garnettovi neuspel, keď jeho kľučku do bekhendu vytlačil domáci brankár ľavým betónom. Slovan sa predsa len ujal vedenia po druhý raz v zápase, keď Fosterovu tvrdú strelu od modrej šikovne tečoval Jeglič a puk skončil za Garnettovým chrbtom - 1:2. Hostia si však tesný náskok opäť neudržali. V 37. minúte za zbytočný faul v útočnom pásme putoval druhýkrát v zápase na trestnú lavicu Hudáček. Po peknej kombinácii Popova a Glinkina hľadal druhý menovaný pred bránkou voľného Růžičku, puk sa k nemu však nedostal, keďže si ho do vlastnej siete zrazil Sersen - 2:2.

35:27 Gól Žiga Jeglič (Rok Tičar, Curtis Foster) 1:2



38:24 Gól Anton Glinkin (asistoval Andrej Popov) 2:2



Víťazný gól Kukujova

Domáci nadviazali na vyrovnávajúci gól v úvode tretej tretiny, keď nikým nekrytý Kokujov mieril presne do ľavého horného rohu Janusovej bránky - 3:2. Slovan v snahe o tretí gól následne prevzal iniciatívu, ale jeho tlak bol iba platonický a bez šancí. Naopak, klincom do rakvy mohol byť presný zásah Panova, tesne však po prihrávke Popova minul prázdnu bránku Slovana. Traktor si už do záveru tesný náskok udržal a slovenskému súperovi pripravili štvrtú prehru za sebou.

44:51 Gól Semjon Kukujov (asistoval Oleg Piganovič)



Traktor Čeľabinsk - Slovan Bratislava 3:2 (1:1, 1:1, 1:0)

Góly: 20. Bulis (Čistov, Panov), 39. Glinkin (Popov), 45. Kokujov (Piganovič) - 1. Netík (Bartovič), 36. Jeglič (Foster, Tičar). Rozhodovali: Akuzovskij, Karabanov - Lazarev, Maťuša, vylúčení: 3:6, presilovky: 1:0, oslabenia: 0:0, 5700 divákov

zostavy:

Traktor: Garnett - Quint, Katičev, Borodkin, Piganovič, Aťušov, Chlystov - Čistov, Panov, Bulis - Wilson, Kokujov, Penkovskij - Růžička, Popov, Glinkin - Sajustov, Tolužakov, Mokin

Slovan: Janus – Sigalet, Štajnoch, Baranka, Sersen, Starosta, Foster - Bartovič, Surový, Netík – Hudáček, Nedorost, Vondrka – Jeglič, Tičar, Nagy – Lunter, Bližňák, White

Petri Matikainen, tréner Slovana (hcslovan.sk): "Je to pre nás ťažká prehra, pretože náš výkon bol dobrý. Dnes, najmä v prvej a druhej tretine, sme dobre korčuľovali, boli dôrazní pred bránou, vytvorili si tlak a mali dostatok šancí na skórovanie. Dvakrát sme vyhrávali, domáci vždy dokázali odpovedať. Bohužiaľ, na strelenie gólu potrebujeme až príliš veľa príležitostí. Myslím, že sa v zápasoch zlepšujeme, no súťaž je veľmi kvalitná, slabý súper tu nie je, preto musíme podávať v stretnutiach ešte lepšie výkony a to na všetkých postoch."

Žiga Jeglič, útočník Slovana: "Zápas sme začali výborne, skórovali sme hneď pri prvom striedaní. Ale potom sme akoby prestali hrať svoju hru a súper to postupne využil a vyrovnal. Druhá tretina bola ako cez 'kopirák', opäť sme do nej dobre vstúpili, útočili, vytvárali si šance a napokon aj strelili gól. Ale aj tentoraz sme o náskok pomerne rýchlo prišli. Snažili sme sa útočiť a zápas rozhodnúť v náš prospech aj v tretej tretine, ale inkasovali sme a už sa nám nepodarilo vyrovnať. Teraz krátko po zápase je to veľmi frustrujúce, uvedomujeme si, že sme prehrali zápas, v ktorom súper určite nebol lepší. Musíme sa z toho rýchlo dostať, hrať ešte o čosi sebavedomejšie a začať znovu vyhrávať."

Tomáš Netík, útočník Slovana: "Táto prehra bude ešte dlho mrzieť. Dvakrát sme v zápase viedli, vždy sme im však dovolili vyrovnať, čo bola veľká chyba. V záverečnej tretine sa ujali vedenia oni, a my sme už nestihli vyrovnať skóre. Škoda, že sme im neodskočili na dva góly, pričom šancí sme na to mali viacero - ja som mal jednu, Bart trestné strieľanie, Laci, Žiga. Keby bolo 3:1, hralo by sa nám zrejme podstatne ľahšie."

Kurtis Foster, obranca Slovana: "Na to, že sme nastúpili na zápas pomerne skoro po včerajšom náročnom dni plnom cestovania, sme začali veľmi dobre. Dali sme z prvého striedania gól a začať týmto spôsobom prvý ťažký zápas na tripe bolo presne to, kde sme chceli byť. Aj druhá tretina bola v poriadku. Mali sme tam síce niekoľko striedaní, počas ktorých sme nevedeli vyhodiť puk z obrannej tretiny a vymaniť sa z ich tlaku, ale v tých chvíľach nás podržal Jaro Janus a predviedol niekoľko skvelých zákrokov. Pri druhom góle som urobil to, čo sa odo mňa po celý rok očakáva: tvrdo vystreliť na bránku tak, aby z toho vznikali možnosti na teče alebo dorážky. Potrebujeme v ďalších zápasoch viac takýchto gólov."

Tabuľka Západnej konferencie:

1. SKA Petrohrad 18 17 0 0 1 83:37 51

2. CSKA Moskva 18 16 0 0 2 65:25 48

3. Jokerit Helsinki 19 13 2 1 3 66:46 44

4. Dinamo Moskva 17 11 1 1 4 45:35 36

5. Torpedo N. Novgorod 18 7 2 4 5 52:44 29

6. Dinamo Minsk 16 6 2 4 4 43:41 26

7. Viťaz Podoľsk 16 7 1 1 7 44:52 24

8. Severstaľ Čerepovec 19 6 2 2 9 55:58 24

---------------------------------------------------

9. Lokomotiv Jaroslavľ 16 6 1 2 7 45:45 22

10. SLOVAN BRATISLAVA 17 6 1 1 9 40:47 21

11. Medveščak Záhreb 19 6 1 0 12 41:61 20

12. Dinamo Riga 18 5 0 3 10 37:54 18

13. Atlant Mytišči 16 4 2 2 8 42:49 18

14. HK Soči 14 4 0 1 9 24:46 13