Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Šport

Hofmeisterovej triumf v paralelnom obrovskom slalome pred Ledeckou

Na snímke Ester Ledecká. Foto: TASR/AP

Ledecká bola prvá po kvalifikácii, vo vyraďovačke zdolala Holanďanku Michelle Dekkerovú a vo štvrťfinále Rusku Milenu Bykovovú.

Peking 23. februára (TASR) - Česká snoubordistka Ester Ledecká obsadila v paralelnom obrovskom slalome Svetového pohára v čínskom Secret Garden druhé miesto za Nemkou Ramonou Hofmeisterovou. Zaručilo jej to líderskú pozíciu v hodnotení paralelných disciplín a upevnila si aj prvé miesto v celkovom hodnotení SP.

Ledecká bola prvá po kvalifikácii, vo vyraďovačke zdolala Holanďanku Michelle Dekkerovú a vo štvrťfinále Rusku Milenu Bykovovú. V semifinále prešla cez Poľku Aleksandrou Krolovú, vo finále však nestačila na Hofmeisterovú. V nedeľu je v Secret Garden na programe paralelný slalom, Ledecká v ňom nastúpi po prvý raz v sezóne.

V Secret Garden sa v roku 2022 uskutočnia olympijské preteky v rámci ZOH v Pekingu. Olympijská víťazka na snouborde a na lyžiach z Pjongčangu má pred tromi záverečnými pretekmi SP šancu na zisk štvrtého veľkého glóbusu v sérii. Už má ale istý malý glóbus za víťazstvo v paralelnom obrovskom slalome.

SP v snouordingu, paralelný obrovský slalom:

Muži:
1. Tim Mastnak (Slov.)
2. Alexej Sobolev (Rus.)
3. Stefan Baumeister (Nem.)

Priebežné poradie SP (po 6 zo 7 pretekov):
1. Andreas Prommegger (Rak.) 3096
2. Mastnak 3076
3. Roland Fischnaller (Tal.) 3010

Ženy:
1. Ramona Hofmeisterová (Nem.)
2. Ester Ledecká (ČR)
3. Selina Jörgová (Nem.)

Priebežné poradie SP (po 6 zo 7 pretekov):
1. Ledecká 4200
2. Sabine Schöffmannová (Nem.) 4140
3. Jörgová 3929,7