Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Šport

Švédske hokejistky bojkotujú medzinárodný turnaj vo Fínsku

Ilustračná snímka. Foto: TASR

Dôvody ich bojkotu sú nedostatočná starostlivosť a finančné ohodnotenie.

Štokholm 21. augusta (TASR) - Švédske hokejové reprezentantky sa nezúčastnia na nadchádzajúcom medzinárodnom turnaji vo Fínsku. Dôvody ich bojkotu sú nedostatočná starostlivosť a finančné ohodnotenie.

Švédky sa už predtým odmietli zapojiť do päťdňového tréningového kempu národného tímu. Prvý zápas na Turnaji piatich krajín vo Vierumäki mali odohrať v stredu proti Japonsku. "Bojkot ničí značku hokejového tímu. Je zlyhanie federácie i samotného družstva," uviedol podľa agentúry AP prezident Švédskej hokejovej federácie Anders Larsson.

Švédske hráčky žiadali od zväzu vyššie finančné kompenzácie počas pôsobenia v reprezentácii. Sťažovali sa na podmienky pri cestovaní, nedostatok rešpektu a na celkové vyhliadky ženského hokeja vo Švédsku. Podporu hráčkam vyjadrilo aj Združenie profesionálnych hráčok ženského hokeja (PWHPA).

Protest hráčok Švédska je podobný, ako predviedli hokejistky USA pred dvoma rokmi, keď pred MS na domácom ľade pohrozili bojkotom v prípade nezvýšenia odmien. Vtedy dosiahli svoj cieľ a s tamojším zväzom uzavreli nové zmluvy.