Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Šport

Svetový pohár v biatlone v nemeckom Ruhpoldingu dostal zelenú

Ilustračná snímka. Foto: TASR/AP

Ešte v utorok IBU informovala, že pre prívaly snehu museli organizátori presunúť stredajší šprint mužov na štvrtok. V ten istý deň sa tak uskutočnia dve súťaže - okrem mužského aj ženský šprint.

Ruhpolding 16. januára (TASR) - Všetky súťaže 5. kola Svetového pohára v biatlone v nemeckom Ruhpoldingu dostali zelenú. Medzinárodná biatlonová únia (IBU) na Twitteri potvrdila, že piatkové a víkendové preteky sa budú konať podľa plánu.

Ešte v utorok IBU informovala, že pre prívaly snehu museli organizátori presunúť stredajší šprint mužov na štvrtok. V ten istý deň sa tak uskutočnia dve súťaže - okrem mužského (11.00) aj ženský šprint (14.30). Termíny zvyšných súťaží sa nemenia. Na piatok a sobotu sú naplánované štafety mužov a žien a na nedeľu preteky s hromadným štartom.

Stredajší mužský šprint na 10 km museli organizátori preložiť po tom, čo miestne úrady v okolí Traunsteinu vyhlásili výnimočný stav v dôsledku kalamitnej situácie. V uplynulých dňoch napadlo v Bavorsku obrovské množstvo snehu. Organizátori v Ruhpoldingu zrušili aj utorkové slávnostné otvorenie podujatia.