Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Šport

Tampa zdolala Pittsburgh 4:3 a vyrovnala sériu na 2:2

Hráč Tampa Bay Lightning Ondrej Palat a hráč Pittsburgh Penguins Patric Hornqvist súperia o pozíciu počas druhej tretiny štvrtého zápasu zámorskej NHL v piatok, 20. mája v Tampe. Foto: TASR/AP

Domáce blesky ovládli prvé dve tretiny duelu.

New York 21. mája (TASR) – Hokejisti Tampy Bay Lightning zvíťazili v nočnom zápase zámorskej NHL nad Pittsburghom Penguins 4:3 a stav finálovej série play off Východnej konferencie tak vyrovnali na 2:2.

Domáce “blesky“ ovládli prvé dve tretiny duelu, keď v oboch strelili po dva góly, no “tučniaci“ dokázali duel poriadne zdramatizovať troma presnými zásahmi v záverečnom dejstve.

„Nezáleží, akým spôsobom sa dopracujete k víťazstvu. Môžete viesť 4:0 a napokon súper zníži na 4:3, alebo prehrávate 0:3 a výsledok otočíte. V skutočnosti na tom nezáleží, každé víťazstvo má rovnakú cenu. V ďalšom zápase nebudeme mať v hlavách to, že sme nezvládli poslednú tretinu. Stav série je 2:2, šance sú pre oboch vyrovnané,“ vyhlásil tréner Lightning Jon Cooper. Jeho náprotivka Mikea Sullivana mrzel slabší výkon tímu v úvodných dvoch periódach. „Prvá polovica zápasu nebola podľa našich predstáv. Súper pôsobil odhodlanejším dojmom. Vedeli sme, že to bude ťažký zápas, lebo súper má veľmi kvalitný tím.“

Pittsburgh do záverečnej tretiny vymenil brankára, Matta Murraya nahradil Marc-Andre Fleury a táto rošáda akoby pokropila „tučniakov“ živou vodou. Tromi gólmi poriadne zdramatizovali zápas, ktorý sa zdal byť jasnou záležitosťou floridského tímu. „V tejto súťaži neexistuje náskok, ktorý by sa nedal zmazať. S týmto vedomím sme vstupovali do tretej tretiny. Dokázali sme, že sme schopní veľkých vecí. Nechýbalo veľa a mohli sme vyrovnať. Hoci sa nám to nepodarilo, priniesol nám tento zápas veľa pozitív. Vieme, že musíme byť vždy maximálne koncentrovaní,“ povedal útočník Pittsburghu Chris Kunitz.

Piaty zápas je na programe v nedeľu v Pittsburghu.

NHL – play off /na štyri víťazstvá/:
Štvrtý zápas finále Východnej konferencie
TAMPA BAY LIGHTNING – PITTSBURGH PENGUINS 4:3 (2:0, 2:0, 0:3)
Góly:
1. Callahan (Hedman, Brown), 15. Šustr (Kučerov, Killorn), 35. Drouin (Palát, Hedman), 38. Johnson (Kučerov, Killorn) – 42. Kessel (Bonino, Dumoulin), 52. Malkin (Cole), 54. Kunitz (Schultz, Sheary). Brankári: Vasilevskij – Murray (41. Fleury), strely na bránku: 37:28, 19.092 divákov.
/stav série: 2:2/