Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Streda 24. apríl 2024Meniny má Juraj
< sekcia Šport

Tatran Prešov triumfoval vo finále Turnaja šampiónov nad Vojvodinou

Na snímke s loptou Jakub Hrstka - Tatran Prešov. Foto: TASR/Milan Kapusta

Zverenci Slavka Golužu nadviazali na prvenstvá Tatrana z rokov 2013 a 2014, dvakrát navyše "zeleno-bieli" obsadili na turnaji 2. miesto (2015 a 2016).

Doboj 19. augusta (TASR) - Hádzanári Tatrana Prešov triumfovali na jubilejnom 50. ročníku medzinárodného Turnaja šampiónov Doboj 2018. Vo finále si poradili s Vojvodinou Novi Sad 21:17 a tretíkrát sa stali víťazmi prestížneho podujatia. Okrem pohára a finančnej odmeny získali aj viacero individuálnych ocenení.

Zverenci Slavka Golužu nadviazali na prvenstvá Tatrana z rokov 2013 a 2014, dvakrát navyše "zeleno-bieli" obsadili na turnaji 2. miesto (2015 a 2016). Víťaznú trofej spolu so šekom na 10-tisíc eur prevzal kapitán tímu Martin Straňovský, ktorý sa ako najlepšie ľavé krídlo dostal do TOP zostavy turnaja. Z ďalších hráčov Tatrana zaradili do najlepšej sedmičky aj Dominika Kroka (najlepšia ľavá spojka), Bruna Butoraca (najlepšia pravá spojka) a Lukáša Urbana (najlepšia stredná spojka). Dominik Krok si prevzal navyše aj cenu pre najlepšieho strelca turnaja, spolu zaznamenal 27 gólov. Lukáš Urban sa stal najlepším hráčom.

"Naše turnajové víťazstvo je zaslúžene. Koncept finále bol ovplyvnený zranením Miša Kasala hneď na začiatku zápasu. Začali sme ale dobre, zo stavu 3:3 sme odskočili na 9:3, no individuálnymi chybami sme dostali súpera naspäť do hry, Najdôležitejšie však je, že sme mali počas celého zápasu kontrolu nad jeho priebehom. Musím pochváliť a poďakovať celému mužstvu a dnes by som vyzdvihol výkon Igora Čuprynu," uviedol kouč Goluža.

Najlepší hráč turnaja L. Urban povedal: "Potvrdilo sa, že posledný krok je najťažší. Aj keď sme boli favoriti, nehralo sa ľahko, aj sily už postupne dochádzali. Preto som aj cez to všetko rád, že sme to zvládli a vyhrali tento zápas a celý turnaj. Som spokojný s celý mužstvom, že sme to dotiahli do úspešného konca, aj keď to nebolo ľahké.“

Tatran čaká už na budúci víkend v domácom prostredí turnaj Česko-slovenského pohára. Slovenský majster na ňom obhajuje víťazstvá z predchádzajúcich ročníkov.

Finále:

Tatran Prešov – Vojvodina Novi Sad 21:17 (12:10)

Góly Tatrana: Krok 10, Butorac a Urban po 3, Straňovský a Číp po 2, Babič 1