Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Šport

Bajin sa stal prvým držiteľom ocenenia pre trénera roka na okruhu WTA

Na archívnej snímke Naomi Osaková. Foto: TASR/AP

Nemeckému koučovi priniesla triumf spolupráca s Japonkou Naomi Osakovou.

New York 11. decembra (TASR) - Nemec Sascha Bajin sa stal premiérovým držiteľom ocenenia pre trénera roka na okruhu WTA. Ženská tenisová asociácia o tom informovala v pondelok. Bajinovi priniesla triumf spolupráca s Japonkou Naomi Osakovou.

Piata hráčka svetového rebríčka získala hneď v prvej sezóne pod vedením Bajina v Indian Wells svoj prvý titul medzi dospelými, ku ktorému v septembri pridala prvý grandslamový triumf. Finálové víťazstvo na US Open malo pre Bajina pikantnú príchuť, Osaková zdolala jeho niekdajšiu zverenku Serenu Williamsovú (6:2, 6:4).

Na ocenenie Bajin reagoval v príspevku na svojom Twitteri: "Nemám slov, dokonca sa trocha červenám. Je veľmi ľahké byť dobrý tréner, keď trénujete úžasnú hráčku."

Českej tenistke Petre Kvitovej pridelili jej kolegyne už siedmykrát (šiestykrát za sebou) cenu Karen Krantzkeovej za fair play a vzorné správanie na dvorci i mimo neho. Cenu Peachy Kellmeyerovej za hráčsky prínos si premiérovo odniesla Američanka Bethanie Matteková-Sandsová.

Ocenenia pre najlepší turnaj sa udeľujú v štyroch kategóriách podľa úrovne podujatia. Cenu v najvyššej kategórii WTA Premier Mandatory si už po desiatykrát (piatykrát za sebou) odniesol turnaj v americkom Indian Wells.