Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Šport

Cibulková v 1. kole proti Gorgesovej, Rybárikovú čaká Kumkhumová

Slovenská tenistka Dominika Cibulková na archívnej snímke. Foto: TASR/AP

Rozhodol o tom štvrtkový žreb.

Paríž 24. mája (TASR) - Slovenská tenistka Dominika Cibulková sa v 1. kole dvojhry na grandslamovom turnaji Roland Garros v Paríži stretne s jedenástou nasadenou Nemkou Juliou Görgesovou. Magdaléna Rybáriková ako nasadená devätnástka nastúpi proti Thajčanke Luksike Kumkhumovej.

Rozhodol o tom štvrtkový žreb. Anna Karolína Schmiedlová si zmeria sily s Rumunkou Irinou Cameliou Beguovou, Kristínu Kučovú čaká na úvod Číňanka Šuaj Čang nasadená ako číslo 27. Viktória Kužmová si pri premiére v hlavnej súťaži skríži rakety s kvalifikantkou. Šancu postúpiť do hlavného pavúka ešte majú Martin Kližan, Jozef Kovalík a Rebecca Šramková, ktorí postúpili do finále kvalifikácie.

Cibulková, semifinalistka Roland Garros z roku 2009, má s Görgesovou priaznivú bilanciu 1:0. V roku 2011 ju zdolala v troch setoch na tráve vo Wimbledone. Aj Rybáriková vedie nad Kumkhumovou na zápasy 1:0, v minulom roku nad ňou hladko zvíťazila na turnaji ITF v Gifu. Schmiedlová má s Beguovou bilanciu 3:1, na antuke 1:1. Nasadenou jednotkou v ženskej dvojhre je Rumunka Simona Halepová, na úvod ju preverí Američanka Alison Riskeová. Najvyššie nasadený obhajca trofeje v mužskom singli Španiel Rafael Nadal odštartuje cestu za ziskom 11. titulu duelom proti Ukrajincovi Alexandrovovi Dolgopolovovi.

Američanku Serenu Williamsovú otestuje Češka Kristýna Plíšková. V osemfinále môže 23-násobná singlová grandslamová šampiónka naraziť na bývalú svetovú jednotku Rusku Mariu Šarapovovú. V Paríži sa nepredstaví grandslamový rekordér a víťaz tohtoročného Australian Open Švajčiar Roger Federer, ktorý sa rovnako ako vlani rozhodol vynechať celú antukovú sezónu.