Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Šport

TIPSPORT LIGA: Nitra zlomila bystrické prekliatie a verí v obrat

Na snímke radosť z výhry Nitry. Foto: TASR - Ján Krošlák

Nitrianski hokejisti sa po 17 prehrách s týmto súperom za sebou sa v nedeľu vo štvrtom finále play off Kaufland Tipsport Ligy 2018/19 tešili z vydretého víťazstva 2:1 po predĺžení a nájazdoch.

Nitra 15. apríla (TASR) - Hokejisti HK Nitra zlomili bystrické prekliatie v najvyššom čase. Po 17 prehrách s týmto súperom za sebou sa v nedeľu vo štvrtom finále play off Kaufland Tipsport Ligy 2018/19 tešili z vydretého víťazstva 2:1 po predĺžení a nájazdoch, vďaka ktorému si predĺžili klubovú sezónu minimálne do utorka.

"Čierna séria" s dvojnásobným obhajcom trofeje trvala vyše jeden a pol roka, "baranov" naposledy zdolali na ich ľade 8. septembra 2017. Domáce suchoty ešte dlhšie, Nitra si posledné víťazstvo nad Bystričanmi pred vlastnými fanúšikmi pripísala 8. januára pred dvomi rokmi. Aj preto panovala po nedeľňajšom triumfe na nitrianskom "zimáku" obrovská radosť. "Vedeli sme o tej negatívnej sérii s Banskou Bystricou a jednoducho sme dlžili fanúšikom výhru na domácom ľade. Sme radi, že sa nám to konečne podarilo. Veríme, že to ešte budeme ťahať dlho a začne sa nová séria našich víťazstiev," povedal pre TASR nitriansky útočník Róbert Lantoši.

Podľa dvadsaťtriročného krídelníka rozhodla v nedeľu najmä bojovnosť a verí, že sa séria ešte do Nitry vráti. "Bojovali sme až do konca, chceli sme to tu urvať a myslím si, že sa nám to celkom podarilo. Veríme, že to potvrdíme aj v Banskej Bystrici a opäť sa sem vrátime," uviedol.

Jedným z hlavných strojcov úspechu bol brankár Juraj Šimboch, ten je pre Nitru v tohtoročnom play off akýsi žolík. Bol pri rozhodujúcich výhrach v oboch sériách s Trenčínom i Zvolenom a teraz zavelil k obratu nad Bystricou, keď inkasoval iba jediný gól. "V sobotu pretrhol strelecké prekliatie Marek Slovák, ktorý veľmi dlho nedal gól, a teraz sa to podarilo celému tímu výhrou nad Bystricou. Tá má každý rok veľmi kvalitný a skúsený tím, vedia zapnúť, keď to potrebujú a dať gól. Každé oslabenie na konci zápasu je smrteľné. Tak to bolo aj dnes," povedal.

Ďalší zápas je na programe v utorok o 18.00 h na ľade Bystrice a Nitrania veria, že si aj po ňom predĺžia sezónu. Príklad si z časti berú z vlaňajšej finálovej série. Trenčania v nej prehrávali s Bystricou už 0:3, dokázali vyrovnať, no nevyšiel im posledný krok. Nitra dúfa, že obrat dotiahne do konca. "Trenčania nám minulý rok ukázali, že sa to dá. Ideme od zápasu k zápasu, teraz do Bystrice, chceme podať opäť takýto výkon a vrátiť sa späť domov. Naši fanúšikovia si to zaslúžia, sú neskutoční. Mal som tu aj kamarátov z Čiech a hovorili, že takú atmosféru ešte nikde nezažili, ako na anglickom futbale," dodal Šimboch.

Jeho výkon pochválil aj asistent trénera Stanislav Petrík, ktorý taktiež nezabudol vyzdvihnúť fanúšikov a atmosféru. "Opäť nás podržal brankár Šimboch, podal výborný výkon. Sme veľmi radi, že sme to zvládli pred týmito fantastickými fanúšikmi a budeme robiť všetko pre to, aby sme sériu doniesli naspäť do Nitry."