Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Šport

TIPSPORT LIGA: Obranu Popradu posilní fínsky hokejista Keni Karalahti

Fínsky obranca Keni Karalahti v drese HK Poprad Foto: HK Poprad

Karalahti už v utorok ráno trénoval.

Poprad 13. novembra (TASR) - Defenzívu slovenského hokejového tipsportligistu HK Poprad vystuží fínsky obranca Keni Karalahti. O angažovaní 26-ročného zadáka informoval v utorok oficiálny web klubu. Karalahti je odchovancom IFK Helsinki, no okrem materského klubu si obliekol aj dresy Kiekko-Vantaa, Vissy, KeuPa HT, Kiekkokopla, Jukuritu, Peliitatu a naposledy pôsobil v Pelicans Lahti v najvyššej fínskej súťaži. Tento 190-cm vysoký a 91 kg vážiaci obranca sa dohodol s Popradom na zmluve do konca aktuálnej sezóny.

"Po odchode obrancu Lukáša Kozáka sme začali hľadať adekvátnu náhradu, hľadali sme dobrého a silného obrancu. Pozerali sme sa aj po slovenských hráčoch, ale aj zahraničných, kde sme rokovali s viacerými agentúrami a agentmi. Mali sme viacero ponúk. Rozhodli sme sa pre fínskeho obrancu, ktorý má skúsenosti z najvyššej fínskej ligy, boli na neho dobré referencie. Veríme, že bude pre nás prínosom. Je to silný, robustný obranca," uviedol predseda predstavenstva Ľudovít Jurinyi.

Karalahti už v utorok ráno trénoval. "Ponuku prísť do Popradu som dostal minulý týždeň v piatok. O slovenskej lige som si zistil, že tu pôsobia aj hráči z mojej vlasti. Je super, že v tíme pôsobí Joona Erving, ktorý je taktiež z Fínska a s ktorým aj bývam v apartmáne. Je to potom všetko ľahšie, či už dorozumievanie sa alebo spoznávanie okolia a adaptácia. Ja verím, že svojimi výkonmi na ľade pomôžem mužstvu," povedal Fín.