Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 27. apríl 2024Meniny má Jaroslav
< sekcia Šport

Putin dal päť gólov v zápase legiend NHL s amatérskymi hráčmi

Na snímke ruský prezident Vladimir Putin počas exhibičného zápasu Nočnej hokejovej ligy bývalých hviezd NHL na zimnom štadióne Boľšoj v Soči 10. mája 2018. Foto: TASR/AP

Šesťdesiatpäťročný Putin hral v tíme s názvom Hokejové legendy po boku niekdajších ruských hviezd z NHL ako Pavel Bure či Vjačeslav Fetisov.

Soči 10. mája (TASR) - Ruský prezident Vladimir Putin zaznamenal päť gólov v tradičnom exhibičnom hokejovom stretnutí medzi bývalými hráčmi zámorskej NHL a amatérskymi hokejistami.

Šesťdesiatpäťročný Putin hral v tíme s názvom "Hokejové legendy" po boku niekdajších ruských hviezd z NHL ako Pavel Bure či Vjačeslav Fetisov. V celku súpera nastúpili hokejoví nadšenci a viacerí prívrženci prezidenta. Duel sa niesol v priateľskom duchu a tím okolo Putina vyhral 12:7. V roku 2015 dal Putin v exhibícii až osem gólov, vlani sedem.

"Amatérski hokejisti sú svojim zdravým životným štýlom veľmi dobrým príkladom pre obyčajných ľudí," citovala agentúra AP ruského prezidenta, ktorý sa v mladosti aktívne venoval džudu a hokeju sa začal venovať až neskôr.