Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 27. apríl 2024Meniny má Jaroslav
< sekcia Šport

Trapattoni odmietol rezignáciu, Klose stráca na Müllera 3 góly

Tréner írskej reprezentácie Giovanni Trapattoni Foto: TASR/AP

Írski futbalisti prehrali v piatok s Nemeckom 1:6 v kvalifikácii na MS 2014.

Dublin (dpa) - Írska lavička pod futbalovým trénerom Giovannim Trapattonim po debakli od Nemecka 1:6 v zápase kvalifikácie MS 2014 praská. Taliansky odborník však odmietol rezignovať aj po najväčšej prehre Írska od roku 1971, kedy ostrovní futbalisti prehrali 0:6 v Rakúsku v kvalifikácii ME.

Írsko prežíva na medzinárodnej úrovni futbalovú krízu. V posledných piatich dueloch šestnásť gólov a tlak na trénera Trapattoniho narastá. "Prečo by som mal rezignovať?," reagoval na otázky írskych médií Trappatoni, ktorého zverencov čakajú v utorok Faerské ostrovy. "Som si istý, že naši hráči nám ešte dajú odpoveď. Som na nich hrdý a dôverujem im. Nechcem hľadať výhovorky, ale hráči ako Dunne, St. Ledger, Keane alebo Whelan nám jednoducho chýbajú," poznamenal taliansky kouč.

Joachim Löw
Foto: TASR/AP
V opačnej situácii je nemecký kormidelník Joachim Löw, ktorého hráči ešte v aktuálnom kvalifikačnom cykle nestratili ani bod. Nemci sú na čele C-skupiny s tromi výhrami z troch duelov a aktívnym skóre 11:2. "Predviedli sme veľmi sústredený výkon. Od prvej minúty sme kontrolovali vývoj, mali sme dobrú organizáciu hry a boli sme adekvátne pripravení na dlhé lopty írskych futbalistov," povedal Löw, ktorého zverenci mal 70-percentné držanie lopty. "Mali sme vyváženú ofenzívu aj defenzívu. Dali sme pekné góly a tento výsledok nám pomôže posunúť sa vpred.

Jeden z poltuctu gólov dal v Dubline skúsený útočník Miroslav Klose, ktorý tak svojim 65 gólom v národnom tíme odpovedal na kritiku Uliho Hoenessa, že dáva góly len slabším mužstvám. Klose tak v historických tabuľkách nemeckej reprezentácie stráca na legendárneho Gerda Müllera už len tri presné zásahy. "Nebudem komentovať slová Uliho Hoenessa. Už sa o tom dosť popísalo a ja budem držať ústa a koncentrovať sa na futbal," poznamenal 34-ročný útočník Lazia Rím.



Najvyššie výhry Nemecka pod trénerom Löwom:

6.9. 2006 San Maríno - Nemecko 0:13 (ME-kval.)

2.6. 2007 Nemecko - San Maríno 6:0 (ME-kval.)

6.9. 2008 Lichtenštajnsko - Nemecko 0:6 (MS-kval.)

2.6. 2009 SAE - Nemecko 2:7 (prípravný)

7.9. 2010 Nemecko - Azerbajdžan 6:1 (ME-kval.)

12.10. 2012 Írsko - Nemecko 1:6 (MS-kval.)

2.9. 2011 Nemecko - Rakúsko 6:2 (ME-kval.)