Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 20. apríl 2024Meniny má Marcel
< sekcia Šport

Tréner Anglicka tvrdí, Rooney je výnimočný a proti Ukrajine nastúpi

Reprezentačný tréner však bude musieť vyriešiť dilemu: Čo s Waynom Rooneym?

Kyjev 16. júna (TASR) - Futbalové Anglicko je z víťazstva zverencov Roy Hodgsona vo vytržení. Ich výborný výkon v piatkovom zápase EURO 2012 proti Švédsku vyvolal v krajine vlnu optimizmu. Reprezentačný tréner však bude musieť vyriešiť dilemu: Čo s Waynom Rooneym?

Zdá sa však, že Hodgson už je rozhodnutý. "Mladíci hrali proti Švédsku výborne, no Wayne je výnimočný futbalista a bude hrať na hrote nášho útoku." Proti Ukrajine stačí Angličanom na postup do štvrťfinále európskeho šampionátu aj remíza.

Hodgson sa bude musieť rozhodnúť, koho zo svojich dravých útočníkov nechá na lavičke. "Welbeckova pirueta bola úžasným vyvrcholením zápasu." Jeho švédsky náprotivok Erik Hamren o rozhodujúcom góle útočnika Manchsteru United povedal: "Mohol by hrať až do konca života, na druhý raz by takýto gól nedal." Na rozhodujúci gól zápasu mu nahral Theo Walcott z Arsenalu, tretí gól pridal Andy Carroll z Liverpoolu. Minimálne jeden z nich však v utorok od začiatku nenastúpi.

Po neúspechoch na posledných turnajoch začali Angličania opäť veriť vo svoje schopnosti a vďaka trénerovi sa do mužstva vrátil tímový duch a harmónia. Na ME 2004 a na MS 2006 vypadli zástupcovia Albiónu vo štvrťfinále, na ME v roku 2008 sa Angličania dokonca vôbec neprebojovali a na MS 2010 bola konečnou stanicou osemfinálová prehra s Nemeckom.