Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 25. apríl 2024Meniny má Marek
< sekcia Šport

Peter Sagan v špurte na ProTour Tirreno skončil tretí

Slovenský cyklista Peter Sagan Foto: TASR/AP

Piatkový úsek z Indicatore do Terni dlhý 178 km vyhral Nór Edvald Boasson Hagen.

Terni 9. marca (TASR) - Slovenský cyklista Peter Sagan skončil v 3. etape pretekov Tirreno-Adriatico na tretej priečke. Piatkový úsek z Indicatore do Terni dlhý 178 km vyhral v záverečnom špurte Nór Edvald Boasson Hagen a tím Sky tak na podujatí oslávil druhý etapový triumf.

„Mali sme to pod kontrolou, Cavendish sa necítil dosť silný na špurt. Tím odviedol naozaj skvelú prácu, aby ma dostal dopredu,“ povedal Nór v cieli. Na druhom mieste skončil Nemec Andre Greipel. Pozíciu na čele priebežného poradia obhájil Austrálčan Matthew Goss, ktorý skončil šiesty.


Napriek tomu, že bol po pretekoch Peter Sagan na stupni víťazov, jeho hlas v telefóne bol značne rozladený... "Som na seba znova nahnevaný. Celý tím išiel na mňa, perfektne sme počas celého dňa pracovali. Chlapci mi pomáhali, posledné metre ešte výdatne Daniel Oss, tak veľmi sme dnes túžili po víťazstve... Žiaľ, ani dnes mi to nevyšlo, aj keď v závere bolo veľa točivých zákrut a dojazd na kamenných kockách. Bol som tam však v dobrej pozícii, ale v záverečnom špurte som nedokázal predbehnúť Greipela a Hagena. Škrie ma to, pretože som na to dnes mal, aby som to dal. Verím, že to ešte odčiním," sprostredkoval TASR slová Sagana jeho manažér Jozef Korbel.

V sobotňajšej etape z Amelie do Chieti, ktorá meria 252 km, absolvujú jazdci tri stúpania a finiš do kopca.


3. etapa, Indicatore – Terni (178 km):1. Edvald Boasson Hagen (Nór./Team Sky) 4:45:31 h, 2. Andre Greipel (Nem./Lotto), 3. Peter SAGAN (SR/Liquigas), 4. Tyler Farrar (USA/Garmin), 5. Manuel Belletti (Tal./AG2R), 6. Matthew Goss (Austr./GreenEdge), 7. Kenny van Hummel (Hol./Vacansoleil), 8. Francisco Ventoso (Šp./Movistar) všetci rovnaký čas ako víťaz

Priebežné poradie:1. Matthew Goss (Austr./GreenEdge) 11:36:44 h, 2. Stuart O'Grady (Australia/GreenEdge) +3 s, 3. Cameron Meyer (Austr./GreenEdge), 4. Sebastian Langeveld (Hol./GreenEdge) obaja rovnaký čas, 5. Tyler Farrar (USA/Garmin) +13, 6. Edvald Boasson Hagen (Nór./Team Sky) rovnaký čas rovnaký čas