Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Šport

Turana odsúdili za ublíženie na zdraví a nezákonnú držbu zbrane

Futbalista Arda Turan, archívna snímka. Foto: TASR/AP

Tridsaťdvaročný kmeňový hráč Barcelony v októbri uplynulého roka napadol v klube tureckého speváka Berkayma Sahina po tom, ako ho Sahin obvinil z obťažovania jeho manželky.

Istanbul 11. septembra (TASR) - Tureckého futbalistu Ardu Turana odsúdil istanbulský súd na tri roky za ublíženie na zdraví a nezákonnú držbu strelnej zbrane. Tridsaťdvaročný kmeňový hráč Barcelony v októbri uplynulého roka napadol v klube tureckého speváka Berkayma Sahina po tom, ako ho Sahin obvinil z obťažovania jeho manželky.

Turan mu úderom spôsobil zlomeninu nosa a niekoľko ďalších drobných zranení, čo viedlo až ku jeho hospitalizácii. Bývalý reprezentant Turecka následne navštívil Sahina v nemocnici s nelegálne držanou zbraňou a vyhrážal sa mu, znie v správe štátnej spravodajskej agentúry Anadolu. Skupina prokurátorov pôvodne žiadala trest až vo výške 12tich rokov, no súd v obžalobe zamietol pôvodné obvinenie zo sexuálneho napadnutia.

Turan v aktuálnej sezóne pôsobí na hosťovaní v Basaksehire Istanbul. V máji minulého roka dostal 16-zápasový ligový trest za strčenie do asistenta rozhodcu. Informáciu priniesla agentúra DPA.