Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Šport

V Poprade chcú KHL za každú cenu, Rusi už majú žiadosť na stole

Andrej Danko Foto: TASR/Lukáš Furcoň

Poprad bol vo vrcholiacej sezóne KHL domovom klubu HC Lev, ktorý sa však sťahuje do Prahy. "Zostáva nám už len maličkosť - nájsť minimálne desať miliónov eur," dodal Danko.

Poprad 21. marca (TASR) - Vedenie Kontinentálnej hokejovej ligy v Moskve prijalo žiadosť HK Poprad o vstup do nadnárodnej súťaže. Informoval o tom na svojom internetovom portáli denník SME.

"Vedenie Kontinentálnej hokejovej ligy prijalo žiadosť HK Poprad o účasť v novom ročníku," povedal pre SME primátor mesta Anton Danko, ktorý odchod KHL z Popradu nechce pripustiť a je odhodlaný bojovať za zachovanie súťaže v meste pod Tatrami. "Podpísal ju sám šéf KHL Alexander Medvedev s tým, že ak splníme všetky požiadavky, sme tam."

Hokejový klub HC Lev opúšťa Poprad, jeho ďalším pôsobiskom bude Praha. Slovensko však KHL nestratí, do súťaže smeruje Slovan Bratislava
Foto: TASR/Milan Kapusta


Poprad bol vo vrcholiacej sezóne KHL domovom klubu HC Lev, ktorý sa však sťahuje do Prahy. "Zostáva nám už len maličkosť - nájsť minimálne desať miliónov eur," dodal Danko, ktorý má údajne prísľuby finančnej pomoci od spoločností zo Slovenska i zo zahraničia. Podporu tomuto projektu vyjadril i podnikateľ Jan Telenský dlhodobo žijúci v Londýne.

Okrem Popradu chce hrať KHL v budúcom ročníku aj Slovan Bratislava, ktorý podá prihlášku do súťaže v priebehu jari.