Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Streda 15. máj 2024Meniny má Žofia
< sekcia Šport

V Spišskej Novej Vsi skončilo 6 legionárov, pokračuje iba Ališauskas

Na snímke zľava Nerijus Ališauskas (Spišská Nová Ves) a Robert Jackson (Nitra) bojujú o puk v štvrtom zápase finále play off hokejovej Tipos extraligy medzi HK Nitra a HK Spišská Nová Ves v Nitre 24. apríla 2024. Foto: TASR - Henrich Mišovič

Vedenie klubu informovalo, že neponúklo nové kontrakty Kaleovi Kerbashianovi, Victorovi Björkungovi a ani Toddovi Burgessovi. Igor Merežko, Olivier Archambault a Anthony Nellis prijali ponuky z ČR.

Spišská Nová Ves 30. apríla (TASR) - Litovský hokejový obranca Nerijus Ališauskas je jediný zo sedmičky legionárov, ktorý bude pokračovať v tíme HK Spišská Nová Ves aj v sezóne 2024/2025. Vedenie klubu na oficiálnej stránke informovalo, že neponúklo nové kontrakty Kaleovi Kerbashianovi, Victorovi Björkungovi a ani Toddovi Burgessovi. Trojica Igor Merežko, Olivier Archambault a Anthony Nellis prijala ponuky z českej extraligy.

"Naša filozofia je dávať priestor zahraničným hráčom, v ktorých vidíme potenciál a v prvom rade chcú pomôcť nášmu klubu. My im zároveň chceme pomôcť posunúť sa v kariére do najlepších európskych líg. Prináša to "ovocie“ v podobe tímového úspechu a aj ich osobného. Je výborná vizitka pre celú organizáciu, že hráči z nášho klubu sa posúvajú vyššie. Veríme, že táto filozofia, v ktorej ponúkame skromnejšie podmienky, ale aj možnosť ukázať sa, bude úspešne pokračovať aj v budúcich sezónach. V mene celého klubu a fanúšikov gratulujem Igorovi Merežkovi, Olivierovi Archambaultovi a Anthonymu Nellisovi k podpisu zmlúv v českej extralige. Predĺženie kontraktu sme sa rozhodli neponúknuť Kaleovi Kerbashianovi, Victorovi Björkungovi a po play-off ani Toddovi Burgessovi. Touto cestou im ďakujem za odvedenú prácu pre Spišskú Novú Ves a prajem im len to najlepšie do ďalšej kapitoly v ich hokejovej kariére," uviedol generálny manažér Richard Rapáč. Zo spomínanej šestice zahraničných hráčov je zatiaľ oficiálne známe nové pôsobisko iba v prípade Kerbashiana, ktorý zamieril do Olimpije Ljubljana.