Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Nedela 28. apríl 2024Meniny má Jarmila
< sekcia Šport

Vegas vyhralo v St. Louis a poistilo si pozíciu s druhou voľnou kartou

Jonathanovi Marchessaultovi gratulujú k jeho gólu proti Seattle Kraken počas tretej tretiny hokejového zápasu NHL v utorok 12. marca 2024 v Seattli. Foto: TASR/AP

Vegas je na Západe na ôsmom mieste s 85 bodmi a zápasom k dobru. St. Louis má na konte 80 bodov.

Ak si želáte, aby počítač prečítal text článku, použite prehrávač nižšie.
00:00 / 00:00
New York 26. marca (TASR) - Hokejisti Vegas Golden Knights vyhrali v noci na utorok v zápase zámorskej NHL na ľade St. Louis Blues 2:1 po predĺžení. Domáci tak nestiahli stratu na súpera v boji o druhú voľnú kartu v Západnej konferencii. Víťazný gól strelil po 49 sekundách extračasu Jonathan Marchessault. Vancouver nevyužil možnosť definitívne potvrdiť miestenku vo vyraďovačke, keď doma prehral s Los Angeles 2:3. Dva body za hostí mal Anže Kopitar.

Vegas je na Západe na ôsmom mieste s 85 bodmi a zápasom k dobru. St. Louis má na konte 80 bodov. Víťazný gól Golden Knights strelil Marchessault v 49. sekunde predĺženia, len devätnásť sekúnd po neúspešnom trestnom strieľaní v podaní domáceho Pavla Bučneviča. Tomu zneškodnil jeho pokus lapačkou brankár Logan Thompson. Marchessault si o chvíľu neskôr vykorčuľoval spoza bránky a prudkou strelou k ľavej žrdi rozhodol o triumfe hostí. "Jeho formácia možno neodohrala najlepší zápas, ale napokon svoju úlohu splnil. Využívam ho viac aj v predĺženiach, pretože viem, že odovzdá vždy sto percent," povedal o Marchessaultovi kouč Bruce Cassidy.

"Tvrdo sme bojovali, ale Vegas majú silný tím. V tretej tretine sme mali veľa šancí na skórovanie, mohli sme potom rozhodnúť aj v predĺžení. Aj bod sa však počíta," vyhlásil Brayden Schenn, kapitán St. Louis. Z jeho tímu sa strelecky presadil iba Brandon Saad, ktorý v 55. minúte vyrovnal na 1:1. Hostí predtým poslal do náskoku už v 6. minúte ruský útočník Pavel Dorofejev. Obranca Vegas Shea Theodore mal asistenciu pri víťaznom góle a zaznamenal tak svoj 300. bod v NHL (70+230).

Slovinský útočník Anže Kopitar prispel gólom a asistenciou k triumfu Los Angeles vo Vancouveri 3:2. Kapitán hostí strelil víťazný gól na 3:1 a pri predošlom v podaní Blakea Lizotta asistoval. Jeho tím tak vyhral štvrtýkrát za sebou, domáci prehrali po troch predchádzajúcich triumfoch. V prípade víťazstva si mohli ako prvý tím v tejto sezóne zaistiť miestenku v play off.

Kings úspešne odštartovali svoj štvorzápasový trip v Kanade. Kopitar zaznamenal svoj štvrtý viacbodový zápas za sebou: "Bol to vyhrotený zápas, nechýbali emócie. Zostáva nám ešte 11 zápasov v základnej časti a som rád, že dokážeme hrať takto." Slovinec zaokrúhlil počet asistencií v sezóne na 40, túto métu dosiahol už v štrnástej sezóne, čo je spolu so Sidneym Crosbym najviac spomedzi aktívnych hráčov v NHL.



NHL - sumáre



St. Louis Blues – Vegas Golden Knights 1:2 po predĺžení (0:1, 0:0, 1:0 - 0:1)

Góly: 55. Saad (Schenn, Kyrou) – 6. Dorofejev (Mantha, Whitecloud), 61. Marchessault (Karlsson, Theodore). Brankári: Binnington - Thompson, strely na bránku: 32:34



Vancouver Canucks – Los Angeles Kings 2:3 (1:1, 0:2, 1:0)

Góly: 13. Lafferty (Cole), 58. Boeser (Hughes, Miller) – 8. Fiala (Dubois, Arvidsson), 37. Lizotte (Spence, Kopitar), 39. Kopitar (Kempe, Byfield). Brankári: DeSmith - Talbot, strely na bránku: 23:19