Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Nedela 19. máj 2024Meniny má Gertrúda
< sekcia Šport

Vingegaard začal trénovať a verí v štart na Tour de France

Na archívnej snímke Jonas Vingegaard. Foto: TASR/AP

Jonas Vingegaard sa momentálne lieči z početných zranení, ktoré utrpel 4. apríla pri hromadnom páde na pretekoch Okolo Baskicka.

Ak si želáte, aby počítač prečítal text článku, použite prehrávač nižšie.
00:00 / 00:00
Paríž 7. mája (TASR) - Dánsky cyklista Jonas Vingegaard začal v utorok trénovať a postupne sa zotavuje z početných zlomenín. Mesiac po hrôzostrašnom páde verí, že sa stihne pripraviť na Tour de France (29. júna - 21. júla), kde by chcel zaútočiť na tretí celkový triumf za sebou. Informovala o tom agentúra AFP.

"Dúfam, že budem na štarte Tour de France. Nevieme presne, aká bude moja forma a ako bude prebiehať moje zotavenie, ale urobím všetko pre to, aby som sa tam dostal v top forme. Cítim sa dobre, každým dňom lepšie a lepšie. Toto je prvýkrát, čo som späť na bicykli, jazdím vonku a je naozaj super, že konečne opäť môžem jazdiť normálne na ceste. Naozaj sa teším na ďalšie kroky," uviedol 27-ročný Dán vo videu, ktoré zverejnil jeho tím Visma – Lease.

Vingegaard sa momentálne lieči z početných zranení, ktoré utrpel 4. apríla pri hromadnom páde na pretekoch Okolo Baskicka. Mal zlomenú kľúčnu kosť, niekoľko rebier a poškodil si pľúca. Športový riaditeľ tímu Visma – Lease Merijn Zeeman sa vyjadril, že Vingegaardov štart na Tour nie je nereálny. "Každý týždeň vyhodnocujeme situáciu. Zdravotnícky personál momentálne nevie povedať veľa o programe, ktorý môže nasledovať v nadchádzajúcom období. Musíme počkať a uvidíme, ale stále dúfame, že dokáže obhájiť titul na Tour," povedal Zeeman.