Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Nedela 28. apríl 2024Meniny má Jarmila
< sekcia Šport

Vo veku 75 rokov zomrel Larry Lloyd, dlhoročný hráč Nottinghamu

Na archívnej snímke Larry Lloyd z Nottinghamu Forest, tretí vľavo, a Ian Bowyer, tretí vpravo, držia Európsky pohár v Nottinghame, Anglicko, 31. mája 1979. Foto: TASR/AP

Lloyd získal EPM v rokoch 1979 a 1980 pod vedením trénera Briana Clougha.

Londýn 28. marca (TASR) - Vo veku 75 rokov zomrel bývalý futbalista Larry Lloyd. Najväčšie kariérové úspechy zažil s Nottinghamom Forest, s ktorým vyhral dvakrát za sebou Európsky pohár majstrov (EPM). Informáciu priniesol vo štvrtok klub a agentúra AFP.

Lloyd získal EPM v rokoch 1979 a 1980 pod vedením trénera Briana Clougha. Nižší európsky titul zaknihoval obranca s Liverpoolom, s ktorým vyhral v roku 1973 aj double - najvyššiu anglickú ligu a Pohár UEFA. Po skončení v Nottinghame pôsobil ako hrajúci tréner vo Wigane, ktorý dostal zo štvrtej do tretej ligy. V pozícii kormidelníka viedol ešte Notts County.

"Správu o úmrtí Larryho Lloyda sme prijali s hlbokým smútkom. Larryho priateľom a rodine vyjadrujeme úprimnú sústrasť v tomto skutočne smutnom období. Odpočívaj v pokoji, Larry," uviedol v oficiálnom vyhlásení Nottingham Forest, za ktorý Lloyd odohral dokopy 218 zápasov. Vo finále EPM zdolali najprv Malmö (1:0) a o rok neskôr zvíťazili rovnakým pomerom nad Hamburgerom SV.