Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 25. apríl 2024Meniny má Marek
< sekcia Šport

Organizátori MEJ sú s ich priebehom spokojní

Ilustračné foto. Foto: TASR - Michal Svítok

Pred šampionátom sa musel upravovať aj kanál v Čunove, o ten je však postarané aj počas súťaží.

Čunovo 18. augusta (TASR) - Organizátori ME juniorov a ME do 23 rokov vo vodnom slalome a freestyle na kajaku na kanáli v Čunove, sa pred i počas šampionátu môžu spoľahnúť na dobrého partnera. Šéf organizačného výboru ME Pavol Miťko je s priebehom kontinentálneho šampionátu spokojný, sťažovať sa nemôže ani na počasie.

Šampionát v Čunove je okrem tradičných disciplín na divokej vode obohatený aj o freestyle. "Týmto je toto ME z našej strany špecifické. Snažíme sa vytvoriť čo najlepšie podmienky pre všetkých športovcov," povedal pre TASR Miťko. Výpravy sú spokojné, organizátori museli riešiť iba pár sťažností: "Riešili sme drobné záležitosti ako parking tímov a podobne."

Organizátori privítali v Čunove aj niekoľko tímov, ktoré na kanál prišli po prvý raz: "Máme rôzne ohlasy, ale robíme všetko pre to, aby sme to vylepšili. Nové výpravy sú veľmi spokojné, aj čo sa týka zázemia. Máme tu aj predsedu európskej federácie Alberta Woodsa, takže sa snažíme naozaj o to, aby bolo všetko dobré."

Predseda OV Miťko je spokojný aj s počasím, hoci by ho potešilo pár kvapiek dažďa. "Zhruba 50-60 percent outdoorových podujatí je o počasí. Prijali by sme možno dážď, ale sme spokojní, pretože aspoň nám nefúka vietor. To je veľmi pozitívne."

Pred šampionátom sa musel upravovať aj kanál v Čunove, o ten je však postarané aj počas súťaží. "Máme veľkú podporu partnera, ktorým je vodné dielo Gabčíkovo. Veľmi nám pomohli a snažíme sa s ním riešiť rôzne opravy a úpravy. Pomohli nám upraviť rôzne plochy či tribúnu."

"Na kanáli sme mali problémy s klapkou, tým že Dunaj klesá a stúpa, tak sa nám znečisťuje horná časť kanála. Ale vyšli nám v ústrety a pomáhajú s úpravami aj cez víkend vždy skoro ráno pred pretekmi. Naozaj sú veľmi nápomocní,"
uzavrel pre TASR Miťko.