Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 4. máj 2024Meniny má Florián
< sekcia Šport

Voráček blízko k ukončeniu kariéry: Na 99 percent už nebudem hrať

Na snímke vľavo Jakub Voráček sa teší z gólu so spoluhráčom Filipom Hronekom v zápase základnej B-skupiny medzi Českom a Lotyšskom na 83. majstrovstvách sveta v ľadovom hokeji v Bratislave, 16. mája 2019. Foto: TASR/Michal Svítok

V akcii bol naposledy v novembri 2022, keď nastúpil za Colmubus na ľade Colorada (3:6) a pripísal si asistenciu.

Praha 23. apríla (TASR) - Český hokejista Jakub Voráček sa už s najväčšou pravdepodobnosťou nevráti na ľad. Útočník najprv oficiálne ukončil aktívnu kariéru, čo potvrdil pre české médiá. Neskôr však vyhlásenie pozmenil s tým, že koniec nie je definitívny, ale na 99 percent už nebude hrať.

V akcii bol naposledy v novembri 2022, keď nastúpil za Colmubus na ľade Colorada (3:6) a pripísal si asistenciu. Mimo diania bol pre dôsledky z otrasov mozgu, ktorých zažil podľa vlastných slov v priebehu kariéry dvanásť. Jeho kontrakt prevzala pred vyše rokom Arizona a skončil mu posledným zápasom tímu v základnej časti tejto sezóny.

"Kariéru ešte nekončím, aj keď to teraz vyzerá, že hokej už nebudem hrať na 99 percent. Je to tak už niekoľko mesiacov a situácia sa nemení. Stále si nechávam otvorené dvere. Nechcem skončiť a potom oznamovať, že sa vraciam," povedal 40-ročný Voráček pre české média. Útočník má na konte zlatú medailu z MS 2010 a v NHL odohral vyše 1000 zápasov. S Columbusom a Philadelphiou získal dokopy 806 bodov (223+583). V tejto sezóne pôsobil ako člen realizačného tímu v Kladne.