Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 18. apríl 2024Meniny má Valér
< sekcia Šport

Winnipeg sa pred arbitrážou dohodol s Lowrym na trojročnom kontrakte

Hráč Winnipegu Jets Adam Lowry (17) zastavuje Slováka Mariána Gáboríka z Los Angeles Kings. Foto: TASR/AP Photo

Lowrymu vypršala zmluva na konci júna a mal štatút obmedzeného voľného hráča, arbitráž mal naplánovanú na nedeľu 22. júla. Američan odohral vo Winnipegu všetkých svojich päť profiligových ročníkov.

Winnipeg 20. júla (TASR) - Hokejový útočník Adam Lowry a klub NHL Winnipeg Jets sa vyhli arbitráži, keď ešte pred jej konaním podpísali nový trojročný kontrakt v celkovej hodnote 8,75 milióna dolárov. Dvadsaťpäťročný center tak v priemere zarobí 2,92 mil. USD za sezónu. Informáciu priniesol webový portál televíznej stanice TSN.

Lowrymu vypršala zmluva na konci júna a mal štatút obmedzeného voľného hráča, arbitráž mal naplánovanú na nedeľu 22. júla. Američan odohral vo Winnipegu všetkých svojich päť profiligových ročníkov. V minulej sezóne vinou zdravotných problémov nastúpil iba v 45 zápasoch základnej časti, v ktorých nazbieral 21 bodov za osem gólov a 13 asistencií. V play off si v 17 štartoch pripísal dve asistencie.

Jets majú naplánované ešte tri arbitrážne konania. Nezávislý sudca by mal rozhodovať o zmluvách pre Jacoba Troubu, Brandona Taneva a aj slovenského útočníka Marka Daňa (30. júla). Hráči sa však môžu - rovnako ako Lowry - dohodnúť s klubom na novej zmluve ešte pred arbitrážou.