Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 26. apríl 2024Meniny má Jaroslava
< sekcia Šport

Za mojím ocenením stoja spoluhráči, tvrdí hokejista Staňa

Rastislav Staňa, archívne foto Foto: TASR/Martin Baumann

Za najlepšieho brankára pasovali Rastislava Staňu dve vychytané nuly proti Avangardu Omsk a Avtomobilistu Jekaterinburg.

Moskva 4. októbra (TASR) - Slovenský hokejový brankár v službách tímu KHL CSKA Moskva Rastislav Staňa svoje minulotýždňové vyhlásenie za najlepšieho na tomto poste nijako nepreceňuje.

"Predovšetkým musím podčiarknuť, že nikdy by ma nevyhlásili za najlepšieho, keby mi nepomohli moji spoluhráči. Spolu so mnou preto vyhlásenie za najlepšieho musím rozdeliť medzi všetkých hráčov nášho mužstva," uviedol Rastislav Staňa pre Sovetskij sport.

Za najlepšieho brankára ho "pasovali" dve vychytané nuly proti Avangardu Omsk a Avtomobilistu Jekaterinburg. A blízko k ďalšej bol aj v stretnutí s Metallurgom Magnitogorsk na jeho ľade. "V zápase s Magnitogorskom som na to nemyslel a teraz naozaj nemám v sebe pocit hnevu. Áno, bolo by pekné trikrát skončiť s nulou, no nič strašné sa nestalo - hlavné je, že sme vyhrali. Nakoniec, na konci sezóny sa možno ukáže, že práve tieto tri body nám môžu pomôcť."

Jeho súčasnú dobrú výkonnosť mnohí dávajú do súvislosti s príchodom brankára Iľju Bryzgalova a Rastislav Staňa to nepopiera. "Rozhodne, príchod Bryzgalova ma silno motivoval. Podľa mňa je Iľja jedným z najlepších brankárov sveta a spolupráca s ním mi veľmi pomáha. Pozorne sledujem ako pracuje a snažím sa zobrať si z neho to najlepšie. Vnímam to tak, že kontrakt s Iľjom nepodpisovali tak, že veľkú časť základnej časti KHL bude chytať on. Ja chcem dokázať, že toho tiež veľa viem."

Na otázku vzťahov s Bryzgalovom, Rastislav Staňa zareagoval: "Áno je pravda, že brankári sa medzi sebou málo stýkajú, ale naše vzťahy sa vymykajú pravidlám. Spolu vedieme diskusie na tréningoch, aj mimo ľadu. Mne je s ním veľmi dobre, a v prípade mojich neveľkých znalostí ruštiny, mi práve on všetko preloží do angličtiny. Všeobecne je u nás veľmi priateľská brankárska skupina. Ani ja, ani Bryzgalov, ani Iľja Proskurjakov sa nepozeráme na seba ako na konkurentov."