Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Šport

Proti USA nastúpi v bránke Laco, trénovali všetci okrem Mikuša

Na snímke asistent trénera Vladimír Országh a brankár Ján Laco s hráčmi na tréningu v tréningovej hale v prímorskej časti Kangnung počas XXIII. zimných olympijských hier v juhokórejskom Pjongčangu, 11. februára 2018. Foto: TASR - Michal Svítok

Šéftréner Craig Ramsay meno prvého brankára piatkového duelu oznámil kabíne, ale rozhodnutie realizačného tímu sa nerozoberalo.

Pjongčang 15. februára (TASR) - V druhom olympijskom vystúpení slovenských hokejistov na ZOH v Pjongčangu sa do bránky postaví Ján Laco. Na striedačke zápasu B-skupiny proti USA bude zrejme Branislav Konrád, ktorý v stredu proti Olympijským športovcom z Ruska podal veľmi kvalitný výkon a jeho meno definovali ako kľúč k víťazstvu (3:2) spoluhráči i protihráči.

Na štvrtkovom popoludňajšom tréningu sa napriek nočnej zaberačke proti ruským hokejistom zišli všetci hráči. Netrénoval len obranca Juraj Mikuš, ktorý sa borí s chorobou a v prvom zápase nehral. Jeho štart proti Američanom je otázny.

Šéftréner Craig Ramsay meno prvého brankára piatkového duelu oznámil kabíne, ale rozhodnutie realizačného tímu sa nerozoberalo. Slovenské mužstvo má v hokejovom centre Kangnung vyrovnanú trojicu brankárov a tri náročné zápasy počas štyroch dní na tomto fóre vyžadujú mať v hre aspoň dvojicu aj s výhľadom minimálne jedného istého súboja vo vyraďovacej fáze. Podľa informácií z realizačného tímu je aj variant, že Jánovi Lacovi bude kryť chrbát tretí brankár Patrik Rybár, rozhodne sa na porade.

V prvom zápase sa ukázalo, že kľúčový post brankára môže byť silná stránka tohto výberu. "Braňovi Konrádovi sme dôverovali po výkonoch, ktoré predvádzal počas sezóny. Opäť dokázal, že je psychicky odolný brankár. Braňo bol úžasný, rozhodol zápas v druhej tretine, mal tam nejaké tri kľúčové zákroky, v tretej tretine mal lapačkou neskutočný zákrok, čiže kameň položil on," zdôraznil pre TASR tréner brankárov Ján Lašák.

Podľa bývalého reprezentačného brankára, jedného z hlavných nositeľov medailových úspechov slovenského hokeja, je faktor nepoddajnosti zásadný: "Nepoložil sa, je to veľmi odolný brankár, to sme o ňom vedeli a som rád, že sa to potvrdilo. Pravda, nesmieme zabudnúť ani na ostatných chalanov a na ich obetavý výkon, ako sa vrhali do striel, to brankárom tiež veľmi pomáha. Chalani zblokovali strašne veľa striel, úžasný kolektívny výkon a Braňo si voči súperovi postavil hlavu."

Ján Lašák nezabudol pripomenúť: "Bolo to skvelé víťazstvo a môj prvý takýto zápas na striedačke, takže úžasná emócia, ale ešte je príliš skoro sa nejakým spôsobom vytešovať. Ideme ďalej."

Vyslaní redaktori TASR ph ak