Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 16. apríl 2024Meniny má Dana a Danica
< sekcia Šport

Zuzulová sa rozhodla pod starým menom ešte vyhrať a získala body

Veronika Zuzulová skončila ako druhá po finálovej jazde slalomu žien Svetového poháru v rakúskom Schladmingu 17. marca 2012.Foto: TASR/Michal Svítok

Vo Francúzsku slovenská lyžiarka vyhrala preteky FIS v obrovskom slalome, keď triumfovala s náskokom 1,17 sekundy pred domácou pretekárkou Clarou Direzovou.

La Clusaz 20. marca (TASR) - Veronika Zuzulová sa zrejme rozhodla, že so svojím starým priezviskom sa rozlúči na bielych svahoch víťazstvom. V sobotu jej to síce v Schladmingu ušlo vo finálovom slalome tesne, ale v utorok si urobila radosť triumfom v obrovskom slalome kategórie FIS vo francúzskom Manigode pri La Clusaz. Druhej v poradí, domácej Clare Direzovej nadelila 1 sekundu a 17 stotín.

"Super, Veronika si urobila vo svojej druhej disciplíne cenné body," hlásil TASR šéf tímu hviezdnej slovenskej lyžiarky Timotej Zuzula.

Akoby aj jemu trochu odľahlo, lebo nepriamo "môže" za to, že jeho dcéra vynechala nedeľňajší finálový slalom Európskeho pohára v Courmayer. Tam sa chystala získať potrebných 41 bodov do sezónnej 450-ky, ktorá by jej automaticky zaručila štart za prvou 15-kou v obrovských slalomoch Svetového pohára. V tejto disciplíne absolvuje preteky so štartovými číslami za prvou 30-kou a len pomaly sa šplhá hore, pričom v končiacej sa zime jej v rozlete bránil aj trate ničiaci odmäk.

V Courmayer Zuzulová napokon neštartovala. V Schladmingu jej totiž oznámili, že sa musí večer o 18.30 zúčastniť na záverečnej slávnosti sezóny Svetového pohára a takmer 900 km vzdialené talianske stredisko bolo tak pre ňu rannými nedeľňajšími pretekmi nedostihnuteľné.

Kým stačila svojim "chlapom" z tímu oznámiť, že je ochotná spať v noci v aute, tí to už "rozbalili" a Veronika sa vtedy posťažovala: "Ocino a Romain už oslavujú moju sezónu vo Svetovom pohári a pijú pivá. Ibaže by som si to odšoférovala sama..."

Romain je zjazdárkin priateľ, za ktorého sa chystá vydať. Od 27. apríla sa tak bude volať Veronika Velez-Zuzulová.