Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 27. apríl 2024Meniny má Jaroslav
< sekcia Tenis

Australian: Jamrichová suverénne do semifinále juniorskej dvojhry

Na snímke slovenská tenistka Renáta Jamrichová. Foto: TASR Pavel Neubauer

Zverenka trénera Jána Matúša si vylepšila svoje singlové maximum na úvodnom podujatí veľkej štvorky z minulého roka, keď bola medzi elitnou osmičkou.

Melbourne 25. januára (TASR) - Slovenská tenistka Renáta Jamrichová postúpila suverénnym spôsobom do semifinále dvojhry junioriek na grandslamovom turnaji Australian Open v Melbourne. V pozícii nasadenej jednotky zvíťazila vo štvrťfinále nad štrnásťročnou držiteľkou voľnej karty Francúzkou Kseniou Jefremovovou 6:2, 6:1.

Zverenka trénera Jána Matúša si vylepšila svoje singlové maximum na úvodnom podujatí veľkej štvorky z minulého roka, keď bola medzi elitnou osmičkou. V dueli o postup do finále nastúpi v noci na piatok SEČ proti desiatej nasadenej Japonke Ene Kojkeovej, ktorá zdolala Rusku Vladu Minčevovú 7:6 (6), 6:0.

"V prvých gemoch tam bola aj z mojej strany nervozita, bolo to trochu kostrbatejšie. Pomohol mi brejk na 2:1. Od tohto momentu som sa zlepšila, hrala som aktívne a dostávala som sa do výmen. Herne to bol jeden z mojich najlepších výkonov, dokázala som eliminovať súperkine zbrane," uviedla Jamrichová pre Slovenský rozhlas.

Šestnásťročná Slovenka obhajovala v Melbourne Parku vlaňajší titul v juniorskom debli, no v 2. kole prehrali s Britkou Isabelle Lacyovou s rusko-austrálskou dvojicou Kristiana Sidorovová, Maya Jointová 2:6, 4:6.