Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 27. apríl 2024Meniny má Jaroslav
< sekcia Tenis

Australian: Medvedev v semifinále, v päťsetovej bitke zdolal Hurkacza

Ruský tenista Daniil Medvedev máva po víťazstve nad Poliakom Hubertom Hurkaczom počas štvrťfinálového zápasu na tenisovom turnaji Australian Open v austrálskom Melbourne v stredu 24. januára 2024. Foto: TASR/AP

Medvedev sa prebojoval medzi najlepšiu štvorku v Melbourne tretíkrát v kariére. Favorit zápasu a dvojnásobný finalista AO mohol rozhodnúť o svojom triumfe už vo štvrtom sete, keď viedol 4:2.

Melbourne 24. januára (TASR) - Ruský tenista Daniil Medvedev postúpil do semifinále mužskej dvojhry na tohtoročnom Australian Open v Melbourne. V stredajšom štvrťfinále vyhral nad Poliakom Hubertom Hurkaczom v piatich setoch 7:6 (4), 2:6, 6:3, 5:7, 6:4. V semifinále sa stretne s víťazom duelu medzi Nemcom Alexandrom Zverevom a Carlosom Alcarazom zo Španielska.

Medvedev sa prebojoval medzi najlepšiu štvorku v Melbourne tretíkrát v kariére. Favorit zápasu a dvojnásobný finalista AO mohol rozhodnúť o svojom triumfe už vo štvrtom sete, keď viedol 4:2. V ôsmom a dvanástom geme však stratil podanie a jeho súper využil prvý setbal. V záverečnom dejstve vzal Hurkaczovi servis za stavu 3:3 a "kraťasom" premenil svoj druhý mečbal.

"Som úplne zničený. Cítil som to už na konci druhého setu a povedal som si, že budem silný. Vo štvrtom dejstve som sa už nemohol sústrediť a vyskúšal som všetko, aby som zo seba dostal maximum. Som šťastný, že sa mi podarilo vyhrať za takýchto okolností," povedal Medvedev po zápase v rozhovore priamo na kurte.

Prvé semifinále je na programe v noci na piatok, najvyššie nasadený Srb Novak Djokovič si zmeria sily s Talianom Jannikom Sinnerom.

muži - dvojhra - štvrťfinále:

Daniil Medvedev (Rus.-3) - Hubert Hurkacz (Poľ.-9) 7:6 (4), 2:6, 6:3, 5:7, 6:4