Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 27. apríl 2024Meniny má Jaroslav
< sekcia Tenis

Australian: Nosková postúpila do štvrťfinále, Svitolinová skrečovala

Česká tenistka Linda Nosková na Australian Open 22. januára 2024. Foto: TASR/AP

Devätnásťročná Češka vyradila v predošlej fáze jednotku turnaja i rebríčka WTA Igu Swiatekovú z Poľska. Jej pondelňajšia súperka ukončila zápas pre problémy s chrbtom.

Melbourne 22. januára (TASR) - Ukrajinská tenistka Dajana Jastremská vyradila v osemfinále Australian Open osemnástu nasadenú Viktoriu Azarenkovú z Bieloruska. Dvojnásobnú melbournsku šampiónku z rokov 2013 a 2012 zdolala v dvoch setoch 7:6 (6), 6:4. Ďalej nepokračuje ani Jastremskej krajanka Jelina Svitolinová, ktorá skrečovala duel s Lindou Noskovou v prvom sete za stavu 3:0 v prospech českej hráčky. Treťou štvrťfinalistkou sa stala Ruska Anna Kalinská po triumfe 6:4, 6:2 nad Taliankou Jasmine Paoliniovou.

Treťou štvrťfinalistkou sa stala Ruska Anna Kalinská po triumfe 6:4, 6:2 nad Taliankou Jasmine Paoliniovou. V semifinále ju čaká dvanásta nasadená Číňanka Čeng Čchin-wen, ktorá si poradila s Francúzkou Oceane Dodinovou hladko 6:0, 6:3.

Jastremská vyradila v pozícii kvalifikantky na tohtoročnom Australian už tretiu spomedzi nasadených hráčok vrátane sedmičky turnaja Češky Markéty Vondroušovej. Pred podujatím vyhrala grandslamový zápas naposledy na US Open 2020 pred svojou dočasnou suspendáciou pre podozrenie z dopingu. Vo štvrťfinále narazí na Noskovú.

Devätnásťročná Češka vyradila v predošlej fáze jednotku turnaja i rebríčka WTA Igu Swiatekovú z Poľska. Jej pondelňajšia súperka ukončila zápas pre problémy s chrbtom. "Toto sa mi asi nestalo nikdy predtým, takáto vystreľujúca bolesť. Už som mala problémy s chrbtom, ale to bola len únava po zápase. Prišlo to naozaj z ničoho nič," uviedla Svitolinová.

ženy - dvojhra - osemfinále:
Čeng Čchin-wen (Čína-12) - Oceane Dodinová (Fr.) 6:0, 6:3
Anna Kalinská (Rus.) - Jasmine Paoliniová (Tal.-26) 6:4, 6:2
Dajana Jastremská (Ukr.) - Viktoria Azarenková (Biel.-18) 7:6 (6), 6:4
Linda Nosková (ČR) - Jelina Svitolinová (Ukr.) 3:0 - skreč