Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 20. apríl 2024Meniny má Marcel
< sekcia Tenis

Cibulková postúpila do semifinále dvojhry na turnaji WTA v Acapulcu

Dominika Cibulková Foto: TASR/AP

Cibulková má v Acapulcu už istú prémiu 11.300 USD a 110 bodov do svetového rebríčka WTA. V jeho novom vydaní sa posunie na 12. miesto, čím vyrovná svoje maximum z roku 2009.

Acapulco 28. februára (TASR) - Slovenská tenistka Dominika Cibulková sa prebojovala už do semifinále dvojhry na turnaji WTA v mexickom Acapulcu. A

ko nasadená jednotka si vo štvrťfinále poradila s Novozélanďankou Marinou Erakovicovou v dvoch setoch 6:4 a 7:5.

Slovenská jednotka odplatila súperke prehru z vlaňajšieho Roland Garros a upravila vzájomnú bilanciu na 3:1.

V dueli o postup do finále nastúpi v piatok o 23.00 SEČ proti ôsmej nasadenej Číňanke Šuaj Čang, s ktorou má priaznivú bilanciu 3:0, zatiaľ s ňou nestratila ani jediný set.

Cibulková označila zápas s Erakovicovou za náročný. "Marina hrá vždy lepšie proti hráčkam, ktoré sú rebríčkovo vyššie postavené. Hrala agresívne, som však hrdá na seba, ako som zvládla kľúčové momenty. Pri rozhodujúcich loptičkách som si zachovala chladnú hlavu, bola som mentálne silná. Nevzdávala som sa a bojovala som o každú loptičku, aj keď súperka viedla pri svojom podaní 40:15. Pri druhom mečbale som čakala, že Marina zahrá kick servis do môjho bekhendu, zápas som zakončila víťazným forhendom po čiare," povedala zverenka trénera Mateja Liptáka na pozápasovej tlačovej konferencii.

Cibulková má v Acapulcu už istú prémiu 11.300 USD a 110 bodov do svetového rebríčka WTA. V jeho novom vydaní sa posunie na 12. miesto, čím vyrovná svoje maximum z roku 2009. Proti Šuaj Čang očakáva ďalší ťažký duel. "Pre Číňanku bol minulý rok prelomový, vyhrala turnaj a hrala naozaj dobre. Teší ma, že som v semifinále a v piatok chcem opäť ukázať dobrý tenis," dodala finalistka dvojhry na grandslamovom Australian Open.



dvojhra - štvrťfinále:

Dominika CIBULKOVÁ (1-SR) - Marina Erakovicová (N. Zél.) 6:4, 7:5, Caroline Garciová (Fr.) - Eugenie Bouchardová (2-Kan.) 3:6, 6:4, 6:1, Christina Mchaleová (USA) - Kaia Kanepiová (3-Est.) 6:1, 2:6, 6:4, Šuaj Čang (8-Čína) - Ajla Tomljanovičová (Chor.) 6:1, 5:7, 6:2