Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Tenis

Djokovič prijal voľnú kartu na turnaj v Queen's Clube

Srbský tenista Novak Djokovič. Foto: TASR/AP

Stále otázna je účasť Brita Andyho Murrayho, ktorý sa pripravuje na svoj dlhoočakávaný návrat po zranení.

Londýn 11. júna (TASR) - Srbský tenista Novak Djokovič, ktorý po prekvapivom vypadnutí vo štvrťfinále Roland Garros s Talianom Marcom Cecchinatom zvažoval vypustiť trávnatú časť sezóny, prijal voľnú kartu na budúcotýždňový turnaj Fever-Tree Championships v londýnskom Queen's Clube.

Držiteľ dvanástich grandslamových titulov sa v Queen's Clube naposledy predstavil v roku 2010, keď s Jonathanom Erlichom triumfoval vo štvorhre. Vo finále dvojhry prehral vtedy s Rafaelom Nadalom.

"Veľmi sa teším, že som dostal príležitosť znova súťažiť na tomto turnaji. Máme veľmi pekné spomienky na víťazstvo vo štvorhre a finálový zápas v dvojhre spred desiatich rokov. Tráva je tú veľmi špecifická, ide o jeden z najnezvyčajnejších povrchov vôbec. Som rád, že sa môžem na Wimbledon pripraviť na tak kvalitne obsadenom turnaji," povedal Djokovič.

Okrem Djokoviča sa na turnaji zúčastnia aj ďalší poprední hráči rebríčka ATP - Juan Martin del Potro, Martin Čilič, či Stan Wawrinka. Stále otázna je účasť Brita Andyho Murrayho, ktorý sa pripravuje na svoj dlhoočakávaný návrat po zranení.