Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Tenis

Djokovič po postupe do semifinále US Open: Na kurte nemáme vzduch

Srbský tenista Novak Djokovič. Foto: TASR/AP

Pre Djokoviča je to už jedenásta účasť v semifinále US Open v rade.

New York 5. septembra (TASR) - Japonský tenista Kei Nišikori sa stal tretím semifinalistom mužskej dvojhry na grandslamovom turnaji US Open. Vo štvrťfinále ako nasadená dvadsaťjednotka zvíťazil nad sedmičkou "pavúka" Chorvátom Marinom Čiličom po päťsetovej bitke 2:6, 6:4, 7:6 (5), 4:6, 6:4 a odplatil mu finálovú prehru z roku 2014. V dueli o postup do finále nastúpi proti šiestemu nasadenému Srbovi Novakovi Djokovičovi, ktorý vyradil Austrálčana Johna Millmana v troch setoch 6:3, 6:4 a 6:4.

Nišikori sa vrátil na turnaj po ročnej pauze, vlani ho vyradilo zranenie zápästia, ktoré si privodil len dva týždne pred štartom US Open. "Nebolo to ľahké a nemyslím si, že som dnes predviedol môj najlepší tenis. S Marinom je to vždy veľký boj a aj tu to bol naozaj skvelý zápas," vyhlásil. Nišikori postúpil do semifinále len pár hodín po tom, čo sa to podarilo jeho krajanke Naomi Osakovej. Spolu tak dosiahli jeden z najlepších výsledkov Japonska na US Open.

Pre Djokoviča je to už jedenásta účasť v semifinále turnaja v rade. "Už je takmer polnoc, musím dať Johnovi kredit za to, že predviedol skvelý zápas. Je to skutočne veľký bojovník," pochválil svojho súpera po takmer trojhodinovom stretnutí, ktoré sa hralo opäť pri vysokých teplotách a navyše aj veľkej vlhkosti. Tridsaťjedenročný Srb sa počas stretnutia pýtal rozhodcu, či je na kurte nejaká forma ventilácie, či klímy, no ten mu povedal, že nie. "Myslím si, že tento turnaj by sa mal touto otázkou seriózne zaoberať. Či je deň alebo noc, dolu na kurte nemáme vzduch," zdôraznil Djokovič, ktorý sa pokúša získať tretí titul na záverečnom Grand Slame sezóny.

Millman, ktorý musel opustiť dvorec, aby si prezliekol kompletne premočené oblečenie, povedal, že to, že sa "topil v pote", nie je ospravedlnenie jeho prehry. "Ak by som mal hrať štvrťfinále Grand Slamu, hral by som ho aj v kúpalisku," uviedol dvadsaťdeväťročný Austrálčan, ktorý spravil až 46 nevynútených chýb.



muži - dvojhra - štvrťfinále:


Kei Nišikori (21-Jap.) - Marin Čilič (7-Chor.) 2:6, 6:4, 7:6 (5), 4:6, 6:4
Novak Djokovič (6-Srb.) - John Millman (Aus.) 6:3, 6:4, 6:4