Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 20. apríl 2024Meniny má Marcel
< sekcia Tenis

Elegán Federer zvíťazil v Brisbane a zaznamenal 1000. triumf

Legendárny Roger Federer s trofejou. Foto: TASR

Švajčiarsky tenista Roger Federer získal v nedeľu titul na turnaji ATP v Brisbane. Vo finále si poradil s Kanaďanom Milosom Raonicom 6:4, 6:7(2), 6:4.

Brisbane 11. januára (TASR) - Švajčiarsky tenista Roger Federer získal v nedeľu titul na turnaji ATP v Brisbane. Vo finále si poradil s Kanaďanom Milosom Raonicom 6:4, 6:7(2), 6:4.

Tridsaťtriročný Federer zároveň dosiahol ďalší významný míľnik vo svojej kariére, keď si pripísal tisíci triumf vo dvojhre. Viac majú na konte len Jimmy Connors (1253) a Ivan Lendl (1071).

Federer je so svojím jubilejným triumfom tretí v historických štatistikách. Viac majú na okruhu ATP na konte len Jimmy Connors (1253) a Ivan Lendl (1071). "Toto je špeciálny moment, o tom niet pochýb. Odohral som množstvo zápasov za tie roky... Dosiahnuť 1000. víťazstvo znamená pre mňa veľmi veľa a nikdy nezabudnem na tento zápas," citovala agentúra Reuters spokojného víťaza.

Súboj bol od začiatku do konca vyrovnaný a napokon trval 133 minút. Federer sa prezentoval 21 esami a trikrát získal Kanaďanove podanie. V dovtedajšom priebehu turnaja stratil Raonic svoj servis jedinýkrát. Prvé štyri hry tretieho setu trvali spolu 30 minút.

"Pre takéto súboje hrám tenis. Bol to skvelý zápas. Napriek prehre vo finále som spokojný, výborne som odštartoval austrálske leto a už teraz sa teším do Melbourne. Organizátori pred začiatkom stretnutia vymenovali Rogerove úspechy v kariére. Myslel som, že nehrá o tisíci, ale o dvojtisíci triumf v kariére. Je to výnimočný hráč," povedal po zápase Raonic.

Finále:
Roger Federer (1-Švaj.) - Milos Raonic (3-Kan.) 6:4, 6:7(2), 6:4