Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 27. apríl 2024Meniny má Jaroslav
< sekcia Tenis

Gauffová je prvou semifinalistkou ženskej dvojhry na Australian Open

Americká tenistka Cori Gauffová. Foto: TASR/AP

V dueli o postup do finále nastúpi vo štvrtok proti víťazke súboja medzi druhou nasadenou obhajkyňou titulu Bieloruskou Arinou Sobolenkovou a Češkou Barborou Krejčíkovou.

Melbourne 23. januára (TASR) - Bieloruská tenistka Arina Sobolenková bude vo štvrtok súperkou Američanky Cori Gauffovej v semifinále dvojhry na grandslamovom Australian Open. Druhá nasadená obhajkyňa titulu zvíťazila vo štvrťfinále nad turnajovou deviatkou Češkou Barborou Krejčíkovou hladko 6:2, 6:3.

Sobolenková počas celého duelu predvádzala svoj typický nátlakový tenis s množstvom víťazných úderov, výborne returnovala. V prvom sete dvakrát prelomila podanie šampiónky Roland Garros z roku 2021, v druhom dejstve sa jej to podarilo trikrát. "Odohrala som skvelý zápas, dúfam, že budem pokračovať v tomto trende aj v ďalšom priebehu turnaja. Ďakujem fanúšikom, ktorí vytvorili skvelú atmosféru. Aj vďaka ich podpore sa mi v Austrálii tak darí," povedala Sobolenková, ktorá bude mať možnosť odplatiť Gauffovej minuloročnú prehru z finále US Open.

Američanka zdolala v úvodnom utorňajšom štvrťfinále v pozícii nasadenej štvorky Ukrajinku Martu Kosťukovú 7:6 (6), 6:7 (3), 6:2. V Melbourne Parku si vylepšila svoje doterajšie maximum. V prvom sete proti Kosťukovej otočila z 1:5. V druhom nedokázala doservovať zápas do úspešného konca, no v rozhodujúcom v aréne Roda Lavera dominovala.

"Som hrdá, ako som bojovala. Vedela som, že to bude ťažký zápas, nechala som na kurte všetky sily. V prvom sete som sa hľadala. Nebolo to spôsobené melbournským teplom, no nedokázala som sa dostať do správneho rytmu. V koncovke druhého dejstva som začala hrať príliš opatrne, čo sa mi vypomstilo, no po prehratom tajbrejku som sa rýchlo zmobilizovala. Je super, že v hľadisku bolo toľko amerických vlajok," uviedla Gauffová v pozápasovom rozhovore.

ženy - dvojhra - štvrťfinále:

Arina Sobolenková (Biel.-2) -. Barbora Krejčíková (ČR-9) 6:2, 6:3
Cori Gauffová (USA-4) - Marta Kosťuková (Ukr.) 7:6 (6), 6:7 (3), 6:2