Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Tenis

Unavená Hantuchová nenašla v Dubaji na svetovú štvorku recept

Slovenská tenistka Daniela Hantuchová Foto: TASR/AP

Pre Hantuchovú to bol už šiesty duel v priebehu šiestich dní, v predchádzajúcich troch musela absolvovať trojsetové maratóny, ktoré jej odobrali veľa fyzických síl.

Dubaj 17. februára (TASR) - Slovenská tenistka Daniela Hantuchová neuspela v 2. kole dvojhry na turnaji WTA v Dubaji. Víťazka minulotýždňového podujatia v thajskej Pattayi prehrala s najvyššie nasadenou Rumunkou Simonou Halepovou za 73 minút hladko v dvoch setoch 2:6, 0:6. Ani vo štvrtom vzájomnom zápase tak nenašla recept na svetovú štvorku.

Pre Hantuchovú to bol už šiesty duel v priebehu šiestich dní, v predchádzajúcich troch musela absolvovať trojsetové maratóny, ktoré jej odobrali veľa fyzických síl. Halepová pri dlhých výmenách od základnej čiary dokázala Slovenku zatlačiť, prezentovala sa viacerými víťaznými bekhendovými longlajnmi a ťažila aj z početných nevynútených chýb súperky. V osemfinále nastúpi v stredu proti Bulharke Cvetane Pironkovovej.

Hantuchová sa z Dubaja presunie do mexického Acapulca. Potom ju čaká jej obľúbený turnaj v kalifornskom Indian Wells, na ktorom triumfovala v rokoch 2002 a 2007, následne ďalšie veľké hardové podujatie v Miami. Z Dubaja si vďaka víťazstvu nad Nemkou Monou Barthelovou odnáša prémiu 13.340 USD a 60 bodov do svetového rebríčka WTA.

Halepová mala z hladkého triumfu nad Hantuchovou radosť. "Bol to z mojej strany veľmi dobrý zápas. Počítala som s tým, že Daniela môže byť unavená. Do Dubaja prišla ako víťazka turnaja v Pattayi, kde odviedla skvelú robotu. Chcela by som sa poďakovať rumunským fanúšikom, ktorých bolo v hľadisku veľmi veľa. v Dubaji som sa cítila ako doma. Proti Pironkovovej očakávam náročný zápas, lebo na harde hrá veľmi dobre. Musím byť rovnako ako dnes agresívna a otvárať si kurt," povedala Rumunka v prvom interview priamo na dvorci.

dvojhra - 2. kolo:
Simona Halepová (1-Rum.) - Daniela HANTUCHOVÁ (SR) 6:2, 6:0