Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 27. apríl 2024Meniny má Jaroslav
< sekcia Tenis

Jamrichová postúpila do finále juniorskej dvojhry v Melbourne

Na snímke slovenská tenistka Renáta Jamrichová. Foto: TASR- Martin Baumann

V pozícii turnajovej jednotky zvíťazila v semifinále nad desiatou nasadenou Japonkou Ene Kojkeovou 6:4, 2:6, 6:3.

Melbourne 26. januára (TASR) - Slovenská tenistka Renáta Jamrichová postúpila do finále dvojhry junioriek na grandslamovom Australian Open v Melbourne. V pozícii turnajovej jednotky zvíťazila v semifinále nad desiatou nasadenou Japonkou Ene Kojkeovou 6:4, 2:6, 6:3. V prvom sete otočila z 2:4.

Jamrichová si vylepšila svoje singlové maximum na podujatiach veľkej štvorky. V dueli o titul nastúpi v sobotu o 2.00 SEČ proti Austrálčanke Emerson Jonesovej, ktorá si poradila s Bulharkou Ivou Ivanovou 6:4, 6:1. Zverenka trénera Jána Matúša sa môže stať treťou slovenskou tenistkou s triumfom v grandslamovom juniorskom singli v ére samostatnosti a napodobniť Terezu Mihalíkovú, ktorá zvíťazila na Australian Open v roku 2015. Kristína Kučová v roku 2007 nenašla premožiteľku na US Open, Martin Kližan zdvihol v júni 2006 nad hlavu cennú trofej na Roland Garros.

"Je to úžasný pocit, nemám slov. Je to neuveriteľné, konečne sa mi na grandslamovom turnaji podarilo postúpiť do finále juniorskej dvojhry. Bojovala som od prvej do poslednej loptičky a vyplatilo sa," uviedla Jamrichová pre Slovenský rozhlas Šestnásťročná Slovenka obhajovala v Melbourne Parku vlaňajší titul v juniorskom debli, no v 2. kole prehrali s Britkou Isabelle Lacyovou s rusko-austrálskou dvojicou Kristiana Sidorovová, Maya Jointová 2:6, 4:6.

juniorky - dvojhra - semifinále:

Renáta JAMRICHOVÁ (SR-1) - Ene Kojkeová (Jap.-10) 6:4, 2:6, 6:3