Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Tenis

Na challenger Košice Open lákajú reprezentanti Martin s Gombosom

Na snímke debutant Norbert Gombos (SVK) odvracia loptičku proti Dominicovi Thiemovi (AUT) v prvej dvojhre úvodného dňa stretnutia 2. kola 1. skupiny euro-africkej zóny Davisovho pohára tenisových družstiev Slovensko - Rakúsko. Foto: TASR/Pavel Neubauer

Víťaz singla si z Košíc odnesie prémiu 5035 eur a 80 bodov do svetového rebríčka ATP Entry.

Bratislava 2. júna (TASR) - Slovenskí daviscupoví reprezentanti Andrej Martin a Norbert Gombos budú najväčšími ťahákmi 12. ročníka tenisového challengeru Košice Open (9.-16. júna). Na antukovom podujatí s dotáciou 35.000 eur v areáli na Aničke sa predstavia aj Rakúšan Andreas Haider-Maurer, Rumun Adrian Ungur, Bosniak Damir Džumhur čí Američan Wayne Odesnik.

"V porovnaní s minulým rokom prišlo k zvýšeniu dotácie z 30.000 na 35.000 eur, čo sa premietne do rozpočtu celého turnaja. Prekvapilo ma, že sa udržala vysoká latka košického challengeru, keďže ATP pridala v našom termíne ďalšie turnaje. Privítame piatich hráčov, ktorí už boli v prvej svetovej stovke. Teší ma, že slovenskí fanúšikovia uvidia v akcii aj Nora Gombosa s Andrejom Martinom. Dúfam, že prídu oboch povzbudiť a uvidíme ich v záverečných kolách. Miloš Mečíř ml. dal prednosť trávnatému challengeru v Nottinghame," informoval na pondelňajšej tlačovej konferencii technický riaditeľ turnaja Branislav Stankovič.

Voľné karty do hlavnej súťaže dostanú mladí slovenskí tenisti Marko Daniš, Patrik Fabian a Dominik Šproch, štvrtú udelia jednému z českých hráčov. Hlavná súťaž odštartuje úvodnými zápasmi 9. júna. Finále dvojhry je na programe v sobotu 14. júna o 14.00. Víťaz singla si z Košíc odnesie prémiu 5035 eur a 80 bodov do svetového rebríčka ATP Entry. Do dejiska turnaja pricestuje aj Marián Vajda - tréner mužskej svetovej dvojky Novaka Djokoviča.