Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Tenis

Lacko, Kovalík a Gombos ťahákmi challengeru Peugeot Slovak Open

Na snímke Lukáš Lacko. Foto: TASR/AP

Nasadenou jednotkou by mal byť Lukáš Lacko, dvojkou Jojo Kovalík a trojkou Jirka Veselý.

Bratislava 2. novembra (TASR) - Slovenskí daviscupoví reprezentanti Lukáš Lacko, Jozef Kovalík, Andrej Martin, Norbert Gombos a Filip Horanský budú ťahákmi tenisového turnaja challengerovej série ATP Peugeot Slovak Open (dotácia 106.000 eur+H). V bratislavskom NTC sa 5.-11. novembra predstavia traja hráči z aktuálnej svetovej stovky - okrem obhajcu titulu Lacka ešte Čech Jiří Veselý a Rus Jevgenij Donskoj.

"V Bratislave budú štartovať aj ďalšie zvučné mená, ktoré boli v minulosti hlboko v prvej stovke. Cyperčan Marcos Baghdatis chodí na náš turnaj pravidelne, privítame aj Španiela Guillermu Garciu Lopeza či belgického daviscupového reprezentanta Rubena Bemelmansa. Nasadenou jednotkou by mal byť Lukáš Lacko, dvojkou Jojo Kovalík a trojkou Jirka Veselý. Škoda, že účasť na turnaji odriekli Lotyš Ernests Gulbis, Mirza Bašič z Bosny a Hercegoviny, Rumun Marius Copil a Poliak Hubert Hurkacz," povedal na piatkovej tlačovej konferencii riaditeľ turnaja a generálny sekretár Slovenského tenisového zväzu Igor Moška.

STZ berie turnaj ako veľkú príležitosť pre mladé talenty. Preto udeľuje voľné karty domácim hráčom. "Voľné karty do hlavnej súťaže dostanú Horanský, Gombos, Alex Molčan a Lukáš Klein. Povrch v NTC bude predsa len pomalší ako v uplynulých rokoch, čo by mohlo vyhovovať Norovi Gombosovi. Veľmi sa teším na výkony mladého Molčana, ktorý sa po pauze zavinenej zranením dostal v lete do výbornej formy. Voľné karty do kvalifikácie dostanú Tomáš Liška, Samuel Puškár, Andrej Glváč, Martin Fekiač a víťaz regionálneho turnaja MSR mužov. Šiestu vymeníme s Českým tenisovým zväzom," dodal Moška.

Kvalifikácia o štyri miestenky do hlavnej súťaže odštartuje v sobotu 3. novembra. Finále dvojhry je na programe v nedeľu 11. novembra o 17.00 h aj v priamom prenose RTVS. Víťaz singla zinkasuje prémiu 15.270 eur a do svetového rebríčka ATP Entry pre nasadzovanie si pripíše 110 bodov. Lacko vlani ako prvý hráč v histórii challengeru vyhral turnaj tretíkrát, keď v dueli o titul zdolal Copila. V NTC predtým triumfoval aj v rokoch 2013 a 2011.