Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Tenis

Legendárny Laver o Kyrgiosovi: ATP by ho mala vylúčiť

Austrálčan Nick Kirgios, archívna snímka. Foto: TASR/AP

Dvadsaťštyriročný Kyrgios má za sebou mnoho kontroverzií. Pravidelne sa na kurte správa "výbušne" a ATP Tour obvinil z korupcie.

Sydney 5. septembra (TASR) - Legendárny austrálsky tenista Rod Laver vyhlásil, že jeho krajan Nick Kyrgios by mal dostať dlhodobý trest zákazu činnosti na okruhu ATP. Dvadsaťštyriročný Kyrgios má za sebou mnoho kontroverzií. Pravidelne sa na kurte správa "výbušne" a ATP Tour obvinil z korupcie.

ATP mu už udelila rekordnú pokutu 113.000 dolárov za jeho správanie v auguste na turnaji v Cincinnati. V roku 2016 musel pauzovať osem týždňov ako trest za vypustenie zápasu na turnaji v Šanghaji. "Čokoľvek, čo urobili, nefungovalo. Suspendácia je asi jediná odpoveď," povedal jedenásťnásobný grandslamový víťaz Laver v stredu v rozhovore pre Sydney Herald. "Z ničoho sa nepoučil. Stále môže byť šampión, ale v ceste mu stojí jeho hlava. Nechce dodržiavať pravidlá a rešpektovať rozhodcov," dodal 81-ročný velikán, po ktorom je pomenovaný centrálny dvorec na Australian Open v Melbourne. Správu priniesla agentúra AFP.