Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Tenis

V NTC sa odohrá finále detského Davis Cupu a Fed Cupu

Slovenská tenisová jednotka Dominika Cibulková Foto: TASR/Vladimír Benko

V rámci neho sa športoví fanúšikovia môžu stretnúť s najväčšími slovenskými tenisovými hviezdami na čele s Dominikou Cibulkovou.

V bratislavskom Národnom tenisovom centre v prvý októbrový víkend vyvrcholí jubilejný desiaty ročník celoslovenského finále Detského Davis Cupu a Fed Cupu. Zápolenia 24 najlepších družstiev detí do 10 rokov, ktoré odštartujú 2. októbra, zatraktívni v sobotu od 10.00 do 14.00 Peugeot Tennis Day. V rámci neho sa športoví fanúšikovia môžu stretnúť s najväčšími slovenskými tenisovými hviezdami na čele s Dominikou Cibulkovou.

Pozvanie do NTC platí pre širokú verejnosť, ktorá bude mať príležitosť aktívne sa zapojiť do diania v Aegon aréne i na nádvorí. O zábavu sa postarajú Laci Strike, Street Dance Academy, Martin Madej a Monika Bagárová. Organizátori pripravili hry, súťaže, meranie rýchlosti servisu. Pre deti je nachystaný mini camp, v ktorom si môžu zahrať tenis s poprednými slovenskými hráčmi. Dospelí sa potešia možnosti otestovať modely áut značky Peugeot. Na svoje si prídu vďaka prítomnosti daviscupových a fedcupových reprezentantov aj zberatelia autogramov. Vstup do NTC je voľný.

"Otvárame novú tradíciu a pri príležitosti 10. ročníka Detského Davis Cupu a Fed Cupu organizujeme Pegueot Tennis Day. Pokiaľ rodičia nevedia, kam v sobotu zobrať svoje deti, tak ich srdečne pozývam do NTC, kde si môžu vyskúšať tenis ako hru na celý život. Deti sa môžu zoznámiť s našimi hviezdami. Bude tam autogramiáda Dominiky Cibulkovej a malý kemp, kde bude hrať slovenská jednotka spoločne s Jankou Čepelovou a Milošom Mečířom s deťmi. Na záver urobíme exhibíciu našich reprezentantov," povedal generálny sekretár STZ Igor Moška na utorňajšej tlačovej konferencii, na ktorej prišlo k slávnostnému podpisu novej trojročnej zmluvy medzi zväzom a spoločnosťou Peugeot Slovensko.