Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Tenis

S. Williamsová a Murray sa po ročnej pauze vrátia na Australian Open

Serena Williamsová, archívna fotka. Foto: TASR/AP

Organizátori prvého grandslamového podujatia budúcej sezóny v stredu informovali, že na turnaji by sa mali predstaviť všetci hráči zo svetovej elity.

Melbourne 5. decembra (TASR) - Serena Williamsová a Andy Murray sa po ročnej pauze opäť predstavia na tenisovom Australian Open. Organizátori prvého grandslamového podujatia budúcej sezóny v stredu informovali, že na turnaji by sa mali predstaviť všetci hráči zo svetovej elity.

Serena Williamsová v uplynulom ročníku turnaja chýbala po narodení dcéry, v roku 2017 na Australian Open triumfovala už v ôsmom týždni tehotenstva. V Melbourne zdvihla nad hlavu trofej celkovo sedemkrát. Murray absentoval pre dlhodobé problémy s bedrom a hoci teraz figuruje až na 259. mieste rebríčka ATP, účasť mu garantuje tzv. chránený renking. Chýbať by nemal ani Španiel Rafael Nadal, ktorého tiež v tomto roku sprevádzali zdravotné problémy. Z prvej svetovej stovky medzi ženami nepríde iba Poľka Agnieszka Radwaňská (74.), ktorá nedávno ohlásila koniec kariéry.

Najvyššie nasadenými budú svetové jednotky Srb Novak Djokovič a Simona Halepová z Rumunska. Tituly budú obhajovať Švajčiar Roger Federer a Dánka Caroline Wozniacka. Zo Slovákov by mali mať v hlavnej súťaži isté miesto medzi ženami Dominika Cibulková, Magdaléna Rybáriková, Viktória Kužmová a Anna Karolína Schmiedlová, medzi mužmi dvojica Martin Kližan a Jozef Kovalík. Australian Open odštartuje v Melbourne Parku 14. januára 2019.