Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 3. máj 2024Meniny má Galina
< sekcia Tenis

Šarapovová na Roland Garros voľnú kartu nedostane

Ruská tenistka Maria Šarapovová, archívna snímka. Foto: TASR/AP

Jej aktuálne poradie vo svetovom rebríčku po vypršaní 15-mesačného dopingového trestu jej ale neumožní štartovať v Paríži ani v kvalifikácii.

Paríž 16. mája (TASR) - Ruská tenistka Maria Šarapovová nedostane voľnú kartu na grandslamový turnaj Roland Garros. V utorok o tom informovali organizátori podujatia.

Prezident Francúzskej tenisovej federácie Bernard Giudicelli uviedol, že dvojnásobnú šampiónku z Paríža o rozhodnutí informoval osobne. Šarapovová triumfovala na Roland Garros v rokoch 2012 a 2014.

Jej aktuálne poradie vo svetovom rebríčku po vypršaní 15-mesačného dopingového trestu jej ale neumožní štartovať v Paríži ani v kvalifikácii, stalo by sa tak iba v prípade udelenia voľnej karty. Na ich základe doteraz po návrate na dvorce absolvovala tri turnaje. Na okruh sa vrátila v polovici apríla v Stuttgarte, kde sa prebojovala do semifinále. Minulý týždeň v Madride vypadla v 2. kole, teraz štartuje v Ríme.

Organizátori Roland Garros nemali s bývalou svetovou jednotkou zľutovanie. "Rozhodol som sa neudeliť voľnú kartu Marii Šarapovovej. Je mi ľúto Marie, je mi ľúto jej fanúšikov, ktorí budú sklamaní, ale mojou úlohou je chrániť našu hru. Udelili by sme voľnú kartu hráčke, ktorá sa vracia po zranení, ale neudelíme voľnú kartu tenistke po dopingovom treste," povedal Giudicelli podľa agentúry AP.

Šarapovová predtým verejne nekomentovala svoje šance na voľnú kartu do Paríža. Turnaj tak príde o účasť ďalšej veľkej tenisovej osobnosti, chýbať bude aj tehotná Serena Williamsová a štartovať nebude ani Roger Federer, ktorý sa chce sústrediť na Wimbledon.