Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 3. máj 2024Meniny má Galina
< sekcia Tenis

Tenistka Schmiedlová otočila zápas s Wozniackou a je v osemfinále

Na snímke slovenská tenistka Anna Karolína Schmiedlová . Foto: TASR/AP

V druhom kole si poradila so štvrtou nasadenou Dánkou Caroline Wozniackou po vyše trojhodinovej trojsetovej bitke.

Wuchan 28. septembra (TASR) - Slovenská tenistka Anna Karolína Schmiedlová sa po úspešnom obrate prebojovala už do osemfinále dvojhry na turnaji WTA v čínskom Wuchane. V druhom kole si poradila so štvrtou nasadenou Dánkou Caroline Wozniackou po vyše trojhodinovej trojsetovej bitke 1:6, 6:4, 7:6 (6). V druhom dejstve prehrávala zverenka trénera Milana Martinca už 1:4, potom však získala päť gemov v rade.

Na začiatku tretieho setu nedokázala Schmiedlová proti bývalej svetovej jednotke, ktorú dvakrát ošetrovali, dvakrát potvrdiť brejk. V dramatickej tajbrejkovej koncovke však napokon slávila úspech. Za stavu 7:6 premenila v poradí tretí mečbal a pripísala si na konto najcennejší skalp v doterajšej kariére. Wozniacka je aktuálnou svetovou jedenástkou. V stredajšom osemfinále čaká Schmiedlovú štvrťfinalistka US Open Francúzka Kristina Mladenovicová.



Schmiedlová mala z triumfu nad Wozniackou obrovskú radosť. "Proti Caroline som odohrala jeden z najlepších zápasov mojej kariéry, ešte nikdy som nezdolala takú dobrú hráčku. Je to pre mňa veľmi emotívne víťazstvo. Bolo to veľmi náročné stretnutie, bojovali sme o každú loptičku. Som veľmi unavená, no zároveň veľmi šťastná. Na začiatku roka som ani nesnívala o tom, že dosiahnem taký vysoký renking a získam dva turnajové tituly. Tvrdá práca prináša svoje ovocie. Dúfam, že mi dobrá forma vydrží čo najdlhšie," povedala v prvom interview priamo na kurte slovenská jednotka, ktorá v najnovšom vydaní rebríčka WTA figuruje prvýkrát v kariére v elitnej svetovej tridsiatke.

Po turnaji vo Wuchane by sa mala z 29. miesta posunúť ešte vyššie. V rodisku vlaňajšej šampiónky Australian Open Na Li má už istú prémiu 26.000 USD pred zdanením a 105 bodov do svetového rebríčka. Schmiedlová v tejto sezóne vyhrala turnaje v Katoviciach a Bukurešti, kde vo finále prvýkrát zvíťazila nad hráčkou z elitnej svetovej dvadsiatky - Taliankou Sarou Erraniovou. V júli si na okruhu WTA vyslúžila ocenenie pre vychádzajúcu hviezdu mesiaca. Na prestížnom turnaji v Cinncinati v lete postúpila z kvalifikácie až do štvrťfinále, pričom vyradila Poľku Agnieszku Radwaňskú. Na US Open sa tak prvýkrát na grandslamovej scéne ocitla medzi nasadenými hráčkami. Minulý týždeň v juhokórejskom Soule postúpila do semifinále.

dvojhra - 2. kolo:
Anna Karolína SCHMIEDLOVÁ (SR) - Caroline Wozniacka (4-Dán.) 1:6, 6:4, 7:6 (6)
Angelique Kerberová (6-Nem.) - Jelena Jankovičová (Srb.) 6:4, 2:6, 6:2
Kristina Mladenovicová (Fr.) - Madison Keysová (14-USA) 7:5, 1:6, 6:2
Elina Svitolinová (12-Ukr.) - Varvara Lepčenková (USA) 6:4, 6:2
Ana Ivanovičová (9-Srb.) - Madison Brengleová (USA) 6:0, 6:3
CoCo Vandewegheová (USA) - Caroline Garciová (Fr.) 6:3, 6:7 (4), 7:6 (6)
Carla Suarezová Navarrová (7-Šp.) - Monica Niculescuová (Rum.) 5:7, 6:3, 6:4
Camila Giorgiová (Tal.) - Belinda Bencicová (11-Švajč.) 6:2, 0:0, Bencicová skrečovala
Roberta Vinciová (15-Tal.) - Irina Beguová (Rum.) 6:4, 6:3
Johanna Kontaová (V.Brit.) - Victoria Azarenková (Biel.) 6:4, 1:0, Azarenková skrečovala
Petra Kvitová (3-ČR) - Daria Gavrilovová (Rus.) 6:3, 4:6, 7:5
Venus Williamsová (USA) - Julia Görgesová (Nem.) 6:4, 6:3
Garbine Muguruzová Blancová (5-Šp.) - Sloane Stephensová (USA) 6:2, 6:0
Simona Halepová (1-Rum.) - Anastasia Pavľučenkovová (Rus.) 6:2, 6:1