Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 3. máj 2024Meniny má Galina
< sekcia Tenis

Schmiedlová postúpila už do štvrťfinále turnaja WTA vo Wuchane

Na snímke slovenská tenistka Anna Karolína Schmiedlová. Foto: TASR/AP

V osemfinále si poradila s Francúzkou Kristinou Mladenovicovou v dvoch setoch 6:4, 6:2.

Wuchan 30. septembra (TASR) - Slovenská tenistka Anna Karolína Schmiedlová sa prebojovala už do štvrťfinále dvojhry na turnaji WTA v čínskom Wuchane. V osemfinále si poradila s Francúzkou Kristinou Mladenovicovou v dvoch setoch 6:4, 6:2. “ Nebol to jednoduchý zápas, no predsa len ľahší ako proti Wozniackej. Čakanie na jeho začiatok nebolo príjemne, ale k tenisu to patrí. Je super, že sme vôbec hrali a že nás dali na center, keď bola pauza medzi zápasmi. Na začiatku duelu robila Mladenovicová dosť chýb, postupne sa však do toho dostala a začala jej to padať do dvorca. Bola to ťažká situácia, našťastie som dobre zvládla koncovku prvého setu, čo zrejme rozhodlo. V druhom dejstve mi to išlo dobre, predvádzala som kvalitný tenis. Vybehala som veľa ťažkých lôpt, dobre som servovala. Ona mi v zlomových momentoch tiež pomohla nejakými chybami," povedala pre TASR odchovankyňa košického tenisu.

Zápas sa pre dážď začal s takmer šesťhodinovým oneskorením a organizátori ho museli presunúť na centrálny dvorec so zatiahnutou strechou. proti Muguruzovej Blancovej očakáva veľmi náročný zápas. "Je to výborná hráčka z prvej svetovej desiatky, ktorá do toho ide a strieľa. Keď jej to padá, ťažko sa s tým niečo dá robiť. Práve na tomto pomalom harde, aký je vo Wuchane, sa však dá zdolať. Verím, že ak vybehám nejaké ťažké lopty, aj ona niečo pokazí."

V dueli o postup do semifinále nastúpi Schmiedlová vo štvrtok proti piatej nasadenej Španielke Garbine Muguruzovej Blancovej, s ktorou má negatívnu bilanciu 0:2. Vlani prehrala s tohtoročnou wimbledonskou finalistkou na Australian Open i na Roland Garros. Schmiedlová má vo Wuchane už istú prémiu 52.430 USD pred zdanením a 190 bodov do svetového rebríčka WTA. V jeho budúcotýždňovom vydaní by sa mala posunúť z 29. miesta vyššie a dosiahnuť nové kariérne maximum.

Naopak, nedarilo sa Jane Čepelovej. Na turnaji WTA v uzbeckom Taškente rozlúčila v osemfinále dvojhry. V ňom nestačila na najvyššie nasadenú Nemku Anniku Beckovú, ktorej podľahla vo dvoch setoch 4:6, 4:6. Zápas trval 76 minút.

Becková vo štvrťfinále narazí na Srbku Bojanu Jovanovskú, ktorá vyradila krajanku Aleksandru Kruničovú po výsledku 6:4, 6:3.

Španielska tenistka Garbine Muguruzová Blancová postúpila do štvrťfinále turnaja WTA v čínskom Wuchane. V osemfinále dvojhry si ako nasadená päťka poradila s deviatkou "pavúka" Srbkou Anou Ivanovičovou v troch setoch 4:6, 6:1 a 6:0.

Američanka Venus Williamsová pokračuje vo víťaznej jazde aj po dosiahnutí okrúhlej méty 700. výhier v kariére. Vo Wuchane vyradila v 3. kole turnajovú sedmičku Carlu Suarezovú Navarrovú zo Španielska 6:3, 6:4. S turnajom sa rozlúčila najvyššie nasadená Rumunka Simona Halepová, ktorá prehrala s Britkou Johannou Kontaovou 3:6, 6:3 a 5:7.

dvojhra - 3. kolo (osemfinále):
Garbine Muguruzová Blancová (5-Šp.) - Ana Ivanovičová (9-Srb.) 4:6, 6:1, 6:0
Venus Williamsová (USA) - Carla Suarezová Navarrová (7-Šp.) 6:3, 6:4
Roberta Vinciová (15-Tal.) - Petra Kvitová (3-ČR) 7:6 (3), 6:2
Anna Karolína SCHMIEDLOVÁ (SR) - Kristina Mladenovicová (Fr.) 6:4, 6:2
Johanna Kontaová (V.Brit.) - Simona Halepová (1-Rum.) 6:3, 3:6, 7:5
Karolina Plíšková (8-ČR) - Elina Svitolinová (12-Ukr.) 2:6, 6:4, 6:4
Angelique Kerberová (6-Nem.) - Camila Giorgiová (Tal.) 6:2, 6:4
CoCo Vandewegheová (USA) - Barbora Strýcová (ČR) 3:6, 6:2, 7:6 (3)